Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας»

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη δευτερολογία του προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
«Διακυβεύεται ακόμα και η ασφάλεια και η σιγουριά της χώρας, και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει προς την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Επισημαίνοντας πως διεθνώς υπάρχει τεράστια ρευστότητα, τόνισε πως «σε αυτές τις μάχες δεν ξέρεις τι σου προκύπτει».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη παραγωγής πρωτογενούς πλεονάσματος με στρατηγικό στόχο μια κοινωνία ευημερίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου και των αποκρατικοποιήσεων για αναπτυξιακούς λόγους ενώ για το νέο χαράτσι στα ακίνητα ανέφερε πως έχει όλα τα εχέγγυα της δυνατής κοινωνικής δικαιοσύνης!
Αναφερόμενος στη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία έκανε λόγο για στήριξη των ανέργων, μέσω προγραμμάτων επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, υπογραμμίζοντας τη σημασία επένδυσης στην ποιότητα των προϊόντων και όχι στη φθηνή εργασία.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για το πολιτικό σύστημα, και στάθηκε ιδιαίτερα στο τον νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, ενώ αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στα δημοψηφίσματα και στο πόθεν έσχες και δικαστών και δημοσιογράφων.
« Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα σιγουριάς προς τον ελληνικό λαό, αλλά και απάντηση σε όλους εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας», υπερτόνισε ο κ. Παπανδρέου.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/78459/g-papandreoy-diakybeyetai-h-asfaleia-ths-chwras

6 σχόλια:

 1. Η ασφάλεια αλλά και η κοινωνική συνοχή της χώρας διακυβεύεται από την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σας κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όσο το δυνατόν γρηγορότερα φύγετε τόσο περισσότερες ελπίδες έχει η πατρίδα μας να ώστε να ανακάμψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ
  Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι και ταγμένοι σε συγκεκριμένη πολιτική σκέψη. Εν πάσει περιπτώσει αυτοί το πάνε σιγά σιγά, ο άλλος φοβάμαι μια και έξω. Το έχει κάνει και στο παρελθόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είμαι καθόλου απόλυτος και ταγμένος σε κανένα ειμή μόνο στην πατρίδα μου και την αξιοπρέπειά μου, η πατρίδα μου βλέπω να διαλύεται και μαζί με αυτήν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μιας ζωής, το μέλλον των παιδιών μου, οι ένοχοι γι΄αυτό έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλοι από τα δύο κόμματα εξουσίας που επί τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο, ιδιαίτερα δε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τα λεφτά υπάρχουν μας έριξε στην δίνη του ΔΝΤ απ΄την οποία είναι άγνωστο αν θα βγούμε πώς θα βγούμε και με τι απώλειες.

  Σε κάθε περίπτωση αυτά που μας λένε τώρα ας τα σκεφτόντουσαν όταν έβαζαν την υπογραφή τους .

  Τελικά δεν υπάρχει κανένας ένοχος για όλα αυτά; δεν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ Ο ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αθήνα, Γουδί 1922…
  Μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι καταδικασμένοι «εις θάνατον» πολιτικοί και στρατιωτικοί στήνονται στον τοίχο…..
  Γίνεται καταμέτρηση των στρατιωτών που απαρτίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα που ετοιμάζεται να εκτελέσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»…..
  Μόνο που αντί για δέκα στρατιώτες μετρήσανε έντεκα……
  Έγινε ονομαστικό προσκλητήριο…..
  Και βρήκαν τον «παραπανίσιο» στρατιώτη….
  Τότε τον ρώτησαν γιατί είχε εισχωρήσει στο απόσπασμα που θα εκτελούσε τους πολιτικούς……
  Αυτός απάντησε με θυμό…….” Γιατί είμαι Μικρασιάτης..!!!!!!!!.”
  Και τον άφησαν να πυροβολήσει…..
  Ο Πλαστήρας δεν τους προειδοποίησε τότε ότι θα τους εκτελέσει την ώρα που έμπαινε έφιππος με το τάγμα του στην Αθήνα…..
  Απλά τους συνέλαβε και τους οδήγησε σε δίκη χωρίς να ακούσει ούτε τα παρακάλια του ίδιου του Βενιζέλου αλλά και κανενός ξένου πολιτικού για επιείκεια στην ποινή……
  Αθήνα , σήμερα……

  Σήμερα ο κόσμος αυτό που κάνει συνέχεια με τις συγκεντρώσεις του είναι να προειδοποιεί…….. αυτούς που δεν έχουν αξιοπρέπεια……
  Και κάθε μέρα ο Έλληνας ζητά την διατήρηση της αξιοπρέπειάς του …και την αξιοπρέπεια της πατρίδας του… αλλά όταν θα εξαντληθεί η υπομονή του….
  … πιθανόν να μην τους περάσει ούτε από δίκη…….

  ETHEROVAMON

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή