Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΟΕΜΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά , Αττική,Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

Αθήνα,  16 Σεπτεμβρίου 2011


ΠΡΟΣ : Πρόεδρο  Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ)           ( Υπτγο  Θεόδωρο Σιδηρόπουλο )
                  
                                                                                       
ΚΟΙΝ : Μέλη ΔΕ του ΕΚΟΕΜΣ


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση

ΣΧΕΤ :  Καταβολή του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ   του  Δ΄ Τριμήνου 2011.


Αξιότιμε  κύριε   Πρόεδρε,


Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα του ΜΤΣ είναι και η περικοπή του μερίσματος για το έτος 2011 σε ποσοστό 25 %.
            Επιπρόσθετα είναι γνωστό ότι μεταξύ των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΜΤΣ είναι και η οφειλή του προς το ΕΚΟΕΜΣ του ποσού ( μαζί με τους τόκους) των  40.090.147 €.
             Με αφορμή τα παραπάνω , και σε συνδυασμό με  την δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των αποστράτων στελεχών του Στρατού Ξηράς σχετικά με την  επικείμενη καταβολή του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ   του  Δ΄ Τριμήνου 2011. Ειδικότερα διαδίδεται ότι έχει αποφασιστεί η περικοπή και αυτού του βοηθήματος κατά 25 % και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-1-2011, γεγονός που , αν υφίσταται,  προοιωνίζει  την μη καταβολή του βοηθήματος την 3 Οκτ. 2011 (Δ΄ Τρίμηνο).
            Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για την βασιμότητα ή μη των διαδιδομένων καθώς και για την καταβολή του  βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ   του  Δ΄ Τριμήνου 2011.
Αναμένοντας την ανταπόκριση σας.

                                                                                              Μετά Τιμής
                                                                                             Για την Α.Κί.Σ
                                                                                            Ο Πρόεδρος της ΔΕ

                                                                                                 Άνχης  (ε.α) Χρήστος Γ. Χρηστίδης

2 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε ότι τελικά οι ανησυχίες θα αποδειχθούν διαδόσεις χωρίς αλήθεια. Το θέμα ΕΚΟΕΜΣ είναι καθαρά αρμοδιότητα ΓΕΣ το οποίο θα πρέπει να απαντήσει. Να πούμε εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτού του ταμείου προέρχονται κυρίως από τις κρατήσεις που γίνονται στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη του στρατού ξηράς καθώς και από περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΘΑ. Το ταμείο ΔΕΝ είναι επικουρικό και ΔΕΝ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα όταν μας λένε ότι θα περικόψουν και μάλιστα αναδρομικά το μέρισμα, σημαίνει ή ότι έγινε κακή πρόβλεψη από τον προηγούμενο χρόνο για τα διαθέσιμα του ταμείου που με απόφαση του ΔΣ θα έπρεπε να μοιραστούν, ή ότι δόθηκαν τα αποθεματικά του ταμείου για άλλο σκοπό ,ήδη έχουν δοθεί 40.000.000 στο ΜΤΣ το οποίο δεν τα επιστρέφει, ή ότι έγινε κακοδιαχείριση. Ας ξεκαθαρίσει το θέμα γιατί έχουμε φτάσει στο επίπεδο της επαιτείας .Και κάτι άλλο. Μπορούν να μας ενημερώσουν πόσα χρήματα από την περιουσία του ΤΕΘΑ έχουν μπει στο ταμείο; Όταν ο κ.ΥΕΘΑ δωρίζει στρατόπεδα, δηλαδή περιουσία του ΤΕΘΑ, ζητά από τον αποδέκτη της δωρεάς να καταβάλει το ποσοστό που αναλογεί υπέρ του ΕΚΟΕΜΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΠΑΛΗΣ4 Οκτωβρίου 2011 στις 8:45 μ.μ.

    Καλησπερα κυριοι συναδελφοι,ειμαι γραμμενος σε ολες τις ενωσεις και συνδεσμους που υπαρχουν στην αθηνα και εχω προθεση να εγγραφω και σε αλλες που τυχον εχουν δημιουργηθει και δεν γνωριζω.Ξερετε τι εχω διαπιστωσει μεχρι σημερα οτι ολοι και ολες αναλισκομαστε σε σχολια και παρατηρησεις και πολυ μπλα μπλα στις συγκεντρωσεις που γινονται αν γινονται η εκ του καναπεως και μεσω υπολογιστου σχολιαζουμε τα παντα,δηλαδη πολυ μπιρι μπιρι και τηγανιτα τιποτε!Λεω μηπως ηρθε η ωρα να καταλαβουμε οτι μας εμπαιζουν οι πολιτικαντηδες και να βγουμε στους δρομους και εν πασει περιπτωση οι συλλογοι μας να παρουν πρωτοβουλια να κινουμαστε δικαστικα εναντιον αυτων τουλαχιστον που παραβαινουν τους νομους;ας αφυπνιστουμε λοιπον,με πολλους συναδελφικους χαιρετισμους Περικλης Γιαπαλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή