Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αντεπίθεση Βενιζέλου για τους ΕΠΟΠ - Τι απάντησε πριν από λίγο

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των ΕΠΟΠ. Χθες ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης "μόνιμου" προσωπικού ,προκαλώντας όπως ήταν απολύτως λογικό μεγαλύτερη σύγχυση και ανησυχία.Οι ΕΠΟΠ δεν είναι μόνιμο προσωπικό.

Ο κ.Βενιζέλος επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσεις που μετέδωσαν τις δηλώσεις του κάνοντας την απαραίτητη επισήμανση περί μονίμων.Η δήλωση του κ.Βενιζέλου σήμερα αναφέρει:
«Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!
Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010. Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος.
Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια». 
 Μία επισήμανση: οι εξετάσεις που οι ΕΠΟΠ δίνουν σήμερα είναι μία απολύτως τυπική διαδικασία στην οποία όλοι κρίνονται επιτυχόντες.Όπως γράφαμε και χθες ο μόνος λόγος για να φύγει κάποιος ΕΠΟΠ είναι να το θέλει ο ίδιος.Συνεπώς αν το καθεστώς των εξετάσεων πάψει να είναι τυπικό και τα κριτήρια παραμονής των ΕΠΟΠ ανέβουν θα ξανασυζητήσουμε πόσοι ΕΠΟΠ θα παραμείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου