Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Fitch: «Η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη»

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα μέσω του διευθυντή επιχειρήσεων Ευρώπης Edward Parker ότι η χρεωκοπία για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη εξαιτίας του μη διαχωρίσιμου εξωτερικού της χρέους, αν και αυτή είναι πιθανό να γίνει συντεταγμένα.

«Πρόκειται να συμβεί», τονίζει ο Parker "Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και για αυτό το λόγο θα χρεωκοπήσει. Με αυτή την έννοια το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη για κανένα", συμπλήρωσε το στέλεχος της Fitch.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ακόμη και αν πετύχει η συμφωνία για την εθελοντική επιδιόρθωση του ελληνικού χρέους, αυτό θα θεωρηθεί ως χρεωκοπία.
«Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι δεν θεωρούμε πως το PSI είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε και αν αυτό γίνει εμείς θα το θεωρήσουμε ως χρεωκοπία. Είναι ξεκάθαρα μια τέτοια περίπτωση, όσο και αν προσπαθούν να το παρουσιάσουν αλλιώς».
Τέλος ο Parker σημείωσε πως η χειρότερη εκδοχή από όλες θα είναι μια άτακτη χρεωκοπία.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι για εμάς μια καθαρά ζημιογόνα κατάσταση, αλλά μια που δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να συμβεί καθώς εάν σκεφτόμασταν λογικά θα θεωρούσαμε ότι τόσο οι Έλληνες  πολιτικοί όσο και αυτοί της Ευρώπης δε θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Ισχύει το παραπάνω σχόλιο. Εάν κάποιος νομίζει ότι ο κ.Parker λέγοντες αυτά δεν αποσκοπεί στην κερδοσκοπία να μας το πει.Σταματήστε λοιπόν να παίζετε τα παιχνίδια διαφόρων κερδοσκόπων δημοσιεύοντας τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή