Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μισθολόγιο στρατιωτικών.'Ερχεται μεγάλο "κούρεμα"

Το “μεγάλο μαχαίρι” αναμένεται να πέσει στο Στρατό. Από τα οδοιπορικά μέχρι τα χρονοεπιδόματα όλα μπαίνουν στο “χειρουργικό τραπέζ锨για “κόψιμο”.
“Οδηγός” είναι το μισθολόγιο του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Πρώτα μπαίνουν στο στόχαστρο οι μισθολογικές προαγωγές που έχουν ήδη παγώσει από το καλοκαίρι του 2011.

Παράλληλα φαίνεται ότι παγώνουν επ' αόριστο και τα χρονοεπιδόματα που ξεκινούν από 4% κάθε δυο χρόνια και φτάνουν ως και στο 60% στα 29 έτη υπηρεσίας. 

Μεγάλο μαχαίρι αναμένεται να πέσει και στα επιδόματα υψηλής ευθύνης και ειδικής απασχόλησης, αλλά και στα οδοιπορικά που παίρνουν οι στρατιωτικοί και τα οποία ξεκινούν από 29 ευρώ και φτάνουν ως και τα 713 ευρώ στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχία.Στα κατώτατα κλιμάκια ωστόσο, για έναν δεκανέα για παράδειγμα η περικοπή αυτή μπορεί και να σημάνει μείωση από 50 ως και 200 ευρώ.

Υπάρχει η σκέψη να ενταχθούν τα οδοιπορικά στον βασικό μισθό, ωστόσο αυτό μπορεί να κρύβει παγίδες.

Εκτός των στρατιωτικών ωστόσο μεγάλες μειώσεις θα δουν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11457

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ;ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε πρώτα τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας να κατέβει κάτω και να φωνάξει μαζί μας για αυτά που μας απασχολούν και μας φέρνουν στα όρια της πείνας και της υποτέλειας και μετά τα λέμε.Εκτός και εάν ο σύνδεσμός σας νομίζει ότι με ανοησίες και χαζοανακοινώσεις μπορεί να μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή