Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στο έλεος του …Βενιζέλου το ΜΤΣ

Στα 134 εκ ευρώ ανέρχονται τα χρέη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Άμυνας κ Μπεγλίτης σε απάντηση σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης, με θέμα την καταβολή του μερίσματος Γ΄ τριμήνου 2011 στους δικαιούχους του ΜΤΣ, που ήδη έγινε στις 26 Ιουλίου.
 
Το ιστορικό της υπόθεσης όπως το περιγράφει ο κ. Μπεγλίτης είναι το εξής: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να διαχειριστεί μία κατάσταση στον τομέα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, με δομικά, διαρθρωτικά και κυρίως διαχειριστικά προβλήματα, που επιβάρυναν τη λειτουργία τους για πάρα πολλά χρόνια με ελλείμματα και παροχές χωρίς την ύπαρξη των ανάλογων πόρων.
 
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζήτησε την πιο αποτελεσματική λύση για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΜΤΣ, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του και η ρευστοποίηση της περιουσίας του και επεξεργάσθηκε ένα συνολικό σχέδιο σταθεροποίησης, εξυγίανσης και ανάκαμψής του. Το σχέδιο αυτό αφορά και τα άλλα δύο μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΜΤΑ και το ΜΤΝ.
 
Επισημαίνεται ότι το ΜΤΣ θα περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους του (περίπου 62.000 στρατιωτικοί συνταξιούχοι) στην περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών παύσει να καλύπτει την σχετική δαπάνη, με το δεδομένο της παρακράτησης, από 1-1-2010, των ασφαλιστικών εισφορών των μετόχων του Ταμείου (Σ.Ξ.-ΕΛ.ΑΣ), συμψηφιστικά με μέρος της οφειλής του ΜΤΣ προς αυτό, καθόσον οι εν λόγω εισφορές αποτελούν κατά κύριο λόγο τα έσοδά του. Το υπόλοιπο της οφειλής του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών ανέρχονταν την 31 Μαΐου 2011 σε 134.272.427,54 Ευρώ.
 
Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ο εξορθολογισμός και η σταθεροποίηση του ΜΤΣ με τη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών του, ακολούθως ο εκσυγχρονισμός όλων των ταμείων για τη μη δημιουργία νέων χρεών και τελικά  η απόκτηση ισχυρής βιωσιμότητας, έτσι ώστε να προχωρήσει σταδιακά η μετατροπή τους σε ισχυρά επικουρικά ταμεία προς όφελος των ασφαλισμένων».
 
Δηλαδή όπως καταλάβατε το ΜΤΣ είναι πλέον στο …έλεος του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου!
 http://www.prionokordela.gr/rokanidia/sto-eleos-tou-venizelou-to-mts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου