Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εκρήξεις στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στη Λεμεσό...

Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της Κύπρου...
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίσθηκαν από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι «Ευάγγελος Φλωράκης», έξω από την Λεμεσό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ατύχημα και οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε κιβώτια πυρίτιδας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και περιέγραψαν ένα σύννεφο καπνού που κάλυψε τον ουρανό. Το Associated Press, επικαλούμενο μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, κάνει λόγο για βομβαρδισμένο τοπίο.
Οι πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, ενώ στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρά τραυματισμένους.
Την ίδια ώρα πολλές είναι οι διακοπές ρεύματος καθώς έχουν σημειωθεί βλάβες, πιθανότατα από τις εκρήξεις, στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, στην περιοχή επικρατεί πολύ χαμηλή ορατότητα, ενώ έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κύπρου, από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες που βρίσκονται σε περακείμενα χωριά ενώ η έκρηξη έγινε αισθητή χιλιόμετρα μακριά.
Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μαρί έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία και τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου