Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Lagarde: "Πάνε για πτώχευση αν συνεχίσουν να είναι ανίκανοι στην ελληνική κυβέρνηση"

Κάτι μας λέει ότι θα νοσταλγήσουμε τον έρημο τον Στρος-Καν: Η πιθανότερη αντικαταστάτης του, η ομοεθνής του υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Christine Lagarde σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας εάν δεν βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της χώρας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires και μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
“Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές λέξεις, αλλά αυτό που δεν υπάρξει είναι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούμε είναι η χρεοκοπία κάποιου κράτους στην Ευρώπη,” ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός.
 
Στη συνέχεια η Lagarde τόνισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χάνουν την υπομονή τους με την "ανικανότητα" της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

“Οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ,” πρόσθεσε η υπουργός.

“Είτε η Ελλάδα θα πετύχει τα αποτελέσματα που ζητούνται, περίπτωση στην οποία μπορούμε να σκεφτούμε επιπλέον βοήθεια, είτε πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα να συνεργαστεί στο πλαίσιο του πακέτου.” Στη συνέχεια η Lagarde επανέλαβε πως είναι κατά της αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

“Θα δεχθούμε οτιδήποτε βασίζεται σε μία εθελοντική βοήθεια από τις τράπεζες,” σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου