Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Προκλητική αλλά και περίεργη η επίσκεψη της κας Ερντογάν στη Θράκη-με ποιούς θα συναντηθεί;

Η Εμινέ Ερντογάν έρχεται την Κυριακή 22 Μαΐου στη Θράκη, προκειμένου να παρευρεθεί στον “6ο διαγωνισμό Καλής Ανάγνωσης του Κορανίου” που διοργανώνει στο Κικίδιο ο εκλεγμένος Μουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
Η ευαίσθητη περιοχή της Κομοτηνής, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε χώρο όπου η Τουρκία, με διάφορες προφάσεις, πραγματοποιεί κάθε είδους προπαγάνδα. Φυσικά είναι χαρακτηριστική η απουσία και η αδράνεια της Ελληνικής πλευράς (επαναλαμβάνουμε όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια).
Η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού θα παρευρεθεί  και στην τελετή περιτομής των εγγονών του μακαρίτη Σαδίκ Αχμέτ, των μικρών Σαδικχάν και Μεχμετχάν. Δεν θα παραλείψει επίσης να περάσει και από το “αμαρτωλό” Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή το οποίο είναι ο κύριος εκφραστής προπαγάνδας υπέρ των Τούρκων στην περιοχή. Η Εμινέ Ερντογάν πριν επιστρέψει στην Τουρκία θα έχει επαφές με τα μέλη της παράνομης και απαγορευμένης από την Ελληνική δικαιοσύνη “Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” και με τον πρόεδρο της Κοράι Χασάν.Η κυρία Ερντογάν θα συνοδεύεται από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Υπουργό Επικράτειας της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.
Βέβαια η προπαγάνδα της Τουρκίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος όπως είπαμε από την παντελή απουσία της επίσημης Ελλάδας, αλλά κάποιες φορές αγγίζει και τα όρια της γραφικότητας. Πριν λίγες ημέρες, για παράδειγμα, στα πλαίσια των “23ων αγώνων στίβου ειρήνης και μνημόνευσης του Ατατούρκ”, όλοι οι “μεγαλοπαράγοντες” της περιοχής (ο μουφτής, ο πρόξενος, οι διάφορες οργανώσεις και σύλλογοι αλλά πρώην μειονοτικοί βουλευτές) συμμετείχαν στην μεταφορά...χώματος από τον κήπο του σπιτιού του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, προς την Τουρκία.
Άρτος και θεάματα λοιπόν μαζί με Ρωμαϊκές φιέστες μεταφοράς χώματος, δημιουργούν ένα περίεργο σκηνικό στη Θράκη που η Ελλάδα ανέχεται και απλώς παρακολουθεί αμέτοχη. Οι Τούρκοι στη Θράκη μέχρι στιγμής κάνουν αυτό που ξέρουν τόσα χρόνια, να κάνουν τέλεια. Να προπαγανδίζουν...
 
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου