Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών οι στρατιωτικοί.Ποιοι είναι πρώτοι "στόχοι"

Η επίθεση στα εισοδήματα και στα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ,με τρόπο εκβιαστικό και με αποτέλεσμα ανύπαρκτο. “Κόκκινες γραμμές” από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφές ότι υπάρχουν μόνο στα λόγια και ποτέ στην πράξη.

Σ΄ αυτό το κλίμα ,όταν δεν υπερασπίζονται κοινωνικές ομάδες που τουλάχιστον θεωρητικά έχουν κάποιο τρόπο αντίδρασης, ποιος μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα ασχοληθούν οι κυβερνώντες με τους στρατιωτικούς; Το πολύ πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι δεν δίνουν δεκάρα. Κι αυτό γιατί:

•Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης σ΄ όποιο μέτρο κι αν τους επιβληθεί. Ακόμη και η έκφραση της άποψής τους …ποινικοποιείται κα επαναφέρει στο προσκήνιο το “κόμπλεξ της χούντας”.

•Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των πολιτικών που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις -και στο χώρο των ΕΔ- χαρακτηρίζονται από μία παράδοξη αντι-στρατιωτική διάθεση. Θα μπορούσε εύκολα να συμπεράνει κάποιος ότι αντιπαθούν -είναι η πιο επιεικής έκφραση- οποιονδήποτε φορά στολή και ότι σχετίζεται μ΄ αυτή.

•Είναι η ίδια γενιά πολιτικών που για πολλά χρόνια “πότισε” ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με την αντίληψη ότι “ο στρατός δεν μας χρειάζεται”, ότι “μόνο κόστος μας προκαλεί” και ότι τελικά όπως το είπε με μία λέξη ο κ.Πάγκαλος είναι “αντιπαραγωγικοί”.

Η τρόϊκα,οι δανειστές είναι σαφές ότι έχουν “στοχοποιήσει” τις ΕΔ.Από τη πρώτη στιγμή.Κι αν στην αρχή ο τότε ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος έλεγε ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να αγγίξουν το σκληρό πυρήνα των ΕΔ,πολλά άλλαξαν από τότε. Ο κ.Βενιζέλος είναι υπουργός Οικονομικών και φαίνεται ότι συζητά τα “περί μεγάλων και ακριβών ΕΔ” που πρέπει να “μικρύνουν” και να γίνουν “φθηνότερες”.

Μόνο που οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για μια σχεδιασμένη και μελετημένη μείωση κόστους που ούτε ο κ.Βενιζέλος,ούτε ο κ.Μπεγλίτης αξιώθηκαν να κάνουν,αλλά για γρήγορο και άνευ όρων “τσεκούρωμα”,το οποίο μπορεί να προβλέπει ακόμη και απολύσεις!

Και πρώτοι στο στόχαστρο,έχουν μπει -το ΄χουμε γράψει εδώ και πολλού μήνες- οι ΕΠΟΠ.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11839

1 σχόλιο:

  1. Στέλιος Καστραντάς1 Φεβρουαρίου 2012 - 4:42 μ.μ.

    Το έχω γράψει και το έχω πει πολλές φορές.Το ξαναλέω:Το ΔΝΤ με βάση τις νόρμες που έχει τις οποίες και εφαρμόζει στην όποια χώρα καλείται να επέμβει, θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις ως αντιπαραγωγικές και απαιτεί πάντα δραστικές μειώσεις και περικοπές.Το ότι άργησε να γίνει γνωστό σε εμάς δεν σημαίνει ότι δεν ήταν και από τα πρώτα μέτρα που ζήτησε να εφαρμοσθούν. Η δήλωση Πάγκαλου δεν ήταν ούτε αφελής ούτε τυχαία. Έχω ζήσει από κοντά την επέμβαση του ΔΝΤ στην Βουλγαρία όπου απαίτησε μείωση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 50% και κλείσιμο όλων των εργοστασίων πολεμικής βιομηχανίας ή την αλλαγή της παραγωγής.Αποτέλεσμα:Χιλιάδες νέοι Αξκοί και Υπξκοί έναντι μικρής αποζημείωσης αποστρατεύθηκαν υποχρεωτικά και βρέθηκαν στους δρόμους. Χιλιάδες εργάτες των εργοστασίων πολεμικής βιομηχανίας απολύθηκαν και καταδικάστηκαν στη φτώχεια,την ανέχεια και τον εξευτελισμό.Αξιόλογα εργοστάσια πολεμικής βιομηχανίας αναγκάστηκαν να αλλάξουν την παραγωγή τους και αντί οχημάτων μεταφοράς προσωπικού π.χ, να κατασκευάζουν καφετιέρες και πιστολάκια για μαλιά! Να μην ξεχνάμε ότι η Τρόϊκα έχει συγκεκριμμένες συνταγές τις οποίες και εφαρμόζει ανεξαρτήτως του κράτους στο οποίο βρίσκεται.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχτηκε καμία διαπραγμάτευση και ούτε θα δεχτεί. Ας πρόσεχαν όσοι ανοήτως ή σκοπίμως μας έβαλαν σ'αυτό το λούκι.Φοβάμαι ότι η έξοδος θα συντελεσθεί με πολύ επώδυνο και αιματηρό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή