Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παρασκήνιο.Πως έμεινε χωρίς "στρατιωτικό κάπελο" η ηγεσία

Στο παρά πέντε αποφασίστηκε η ματαίωση της αποστολής που θα αναλάμβανε ο αντιστράτηγος ε.α Παναγιώτης Καράμπελας στο ΥΕΘΑ. Μέχρι και πριν λίγη ώρα από την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο αντιστράτηγος δινόταν στους ρεπόρτερ της ΝΔ , ως ο άνθρωπος που θα καταλάμβανε τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Καράμπελας,αρνείτο να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μεταδιδόταν απ΄ όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα υποστηρίζοντας αρχικά ότι δεν γνώριζε τίποτα και στη συνέχεια -όσο η ώρα περνούσε- έλεγε ότι δεν έχει τίποτα να πει πριν από οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση. Ο αντιστράτηγος γνώριζε από διαδικασίες που “χαλάνε” στο παρά πέντε, από την εποχή που ήταν εν ενεργεία και το όνομά του “έπαιζε” για Α/ΓΕΣ. Πολλοί τον θεωρούσαν ακλόνητο φαβορί,αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ,αφού πάλι στο παρά πέντε “κάτι στράβωσε”.


Τι συνέβη και δεν έγινε ΥΦΕΘΑ;


Οι πληροφορίες λένε ότι τέθηκε βέτο από το ΠΑΣΟΚ,κάποιοι λένε και από τον ίδιο των Γ.Παπανδρέου.Βέτο όχι εναντίον του Π.Καράμπελα,αλλά για την παραμονή του Κ.Σπηλιόπουλου που ως γνωστόν εκλέγεται στην Αχαϊα,εκλογική περιφέρεια πάντα σημαντική για τους Παπανδρέου. Αν αυτό οσχύει ,τότε το σενάριο ,γίνεται ακόμη πιο στενάχωρο για τον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος θα ανέμενε ανάλογη υποστήριξη από το πρωθυπουργικό περιβάλλον μετά από τόση υποστηρίξη που εκείνος παρείχε σε δύκολες ώρες.

Ο Παναγιώτης Καράμπελας ο οποίος τώρα συμμετέχει ενεργά στο τομέα άμυνας της ΝΔ,εκτιμώντας απεριόριστα τον Αντώνη Σαμαρά ειδικά για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα. Ο αντιστράτηγος εθεωρείτο κορυφαίος αξιωματικός και είχε τη φήμη του “σκληρού”.

Τις τελευταίες αποστρατείες των Αρχηγών ο Π.Καράμπελας τις έκρινε τελείως απαράδεκτες και υποστήριζε την αποκατάσταση των αξιωματικών οι οποίοι απομακρύνθηκαν.Ίσως αυτή η πεποίθησή του να λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση για συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας,όπου αναζητούνται πάντα οι συμβιβασμοί και ποτέ οι συγκρούσεις.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9798

1 σχόλιο:

  1. Στέλιος Καστραντάς12 Νοεμβρίου 2011 - 9:59 μ.μ.

    Αν τελικά αληθεύουν οι πληροφορίες θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι κρίμα που οι κομματικοί λογαριασμοί και τα μικροκομματικά τερτίπια δεν επέτρεψαν την είσοδο σε μία Κυβέρνηση συνεργασίας και υψηλής ευθύνης, την είσοδο ενός στελέχους προερχόμενου από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.Η ανάγκη αυτή καθίσταται περισσότερο επιτακτική σήμερα που όχι μόνο η αξιοπιστία αλλά και η Εθνική μας Κυριαρχία βρίσκονται σε δοκιμασία.Θα ήταν ευχής έργο αυτό το στέλεχος να άκουγε στο όνομα του Στρατηγού Καράμπελα που κατά γενική ομολογία πρόκειται για ικανότατο Αξκό και γνώστη της κατάστασης και των προβλημάτων που απασχολούν όχι μόνο το χώρο μας αλλά καιτις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική μας Ασφάλεια γενικότερα.Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι πολιτικές ηγεσίες πέφτουν θύματα σκοπιμοτήτων.Ας ελπίσουμε ότι το κεφάλαιο του Στρατηγού Καράμπελα θα αξιοποιηθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο επ'ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των ε.ε και ε.α στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή