Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή προς κ.ΥΕΘΑ από Α.Κί.Σ. - ΑΝΕΑΕΔ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Μελισσών 10, 14564 Κηφισιά      
Τηλ & Φαξ: 211-7000036
Ακαδημίας 87, 106 76 Αθήνα      
Τηλ. 211-0135611, Φάξ: 211-0135612
e-mail: aneaed@gmail.com


Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ:    κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
               Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ και Α.Κί.Σ, ως θεσμοθετημένα ΝΠΙΔ διεκδικητικού χαρακτήρα, στο χώρο των αποστράτων των ΕΔ, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην άσκησή τους, στη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που διανύουμε.
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στους 24 μήνες που πέρασαν, οι Έλληνες ε.ε και ε.α  στρατιωτικοί, βιώσαμε μια πολυεπίπεδη και πρωτοφανή σε ένταση και έκταση επίθεση στην κοινωνική – επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπειά μας, εξαιτίας μιας πολιτικής που μας αντιμετώπιζε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αποκομμένους από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό. Μιας πολιτικής, που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως στοχευμένο εκδικητικό μένος  κατά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πολιτική δε αυτή, επισφραγιζόταν από την συνεχή απαξιωτική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΕΘ.Α. να δεχθεί συνάντηση μαζί μας, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, αρνούμενη να μας αντιμετωπίσει ως κοινωνικούς εταίρους.
Σήμερα, ηγείσθε του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για τη διάσωση της εθνικής οικονομίας, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, θα ήταν οξύμωρο, οι Έλληνες ε.ε και ε.α στρατιωτικοί, να συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται σαν κοινωνικοί επαίτες, ή ακόμα χειρότερα να στοχοποιούνται ως δήθεν προνομιούχοι και «εχθροί της Δημοκρατίας», με την ανάσυρση φαντασμάτων του παρελθόντος.
Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές το ότι δεν διεκδικούμε οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών. Απλά, απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας και την ελάχιστη αναγνώριση των μοναδικών και ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική μας υπόσταση, ως αναπόσπαστου και ουσιαστικού δομικού στοιχείου του κοινωνικού μας ιστού.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ορίσετε, το συντομότερο δυνατό,  μία κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί σας, στην οποία προτιθέμεθα να σας εκθέσουμε τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις – λύσεις επ’ αυτών, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα εποχή στις σχέσεις Πολιτείας – στρατιωτικών ε.α.
Για την Α.Κί.Σ
Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ


Χρήστος Χρηστίδης
Μιχαήλ Ρέππας
Πρόεδρος Δ.Ε.
Πρόεδρος Δ.Σ.
 

8 σχόλια:

 1. "κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για τη διάσωση της εθνικής οικονομίας, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας."
  Είστε σοβαροί ρε λαμόγια????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.Λ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κι αν σας δεχθει γραψτε μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδή οι βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαίου 2010 είναι:
  1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία.

  2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία).

  3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

  Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων.
  Με αυτές τις προυποθέσεις ΚΑΜΜΙΑ προσπάθεια διάσωσης της εθνικής οικονομίας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, ΔΕΝ πρόκειται να γίνει απο την εν λόγω κυβέρνηση, μέλος της οποίας είναι και ο υπουργός εθνικής άμυνας, ο οποίος απο οτι φαίνεται είναι συμπαθής (για πιό λόγο άραγε?) στην "Ανεξάρτητη " Κίνησή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ" ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καμμία συμπάθεια σε κανένα πρόσωπο και σε κανένα κόμμα δεν υπάρχει. Μην προσπαθούμε να διαβάσουμε πίσω από τα γράμματα. Είναι λάθος να κάνουμε ερμηνευτική κριτική σαν τους δημοσιογράφους.Απλά τι θα του ' λέγαν "είσαι μα...κας κι άσε μας να στο πούμε κατάμουτρα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ "ΑΜΕΣΗΣ" ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ "ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ "ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ" ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ (ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ) ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν υπάρχει καμμία ανάγνωση πίσω απο γράμματα. Τα όσα γράφονται στην παράγραφο 4 είναι συγκεκριμένα και εκφράζουν αποδοχή της διορισμένης κυβέρνησης ως κυβέρνηση σωτηρίας. Απλά αν υπήρχε διαφορετική αντίληψη είτε θα αναγράφονταν είτε (λόγω ευγενείας) δεν θα αναγράφονταν οι εν λόγω μπούρδες.
  Επιπλέον δεν έχει σχολιαστεί η οξύμωρη αποψη του "υπουργού" περί "δημοκρατίας" με αφορμή "τα γεγονότα στην ΣΣΕ". Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει εκλεγεί απο τον ελληνικό λαό (ως κυβερνών κόμμα) αλλά έχει "δημοκρατικότατα" διοριστεί ως υπουργός. Σε αυτή την περίπτωση οι αρχές της δημοκρατίας μάλλον πάνε περίπατο.
  Διαχωρίστε λοιπόν την ανεξάρτητη θέση σας και μην αποδέχεστε τον νέο "υπουργό-μαριονέτα" επείδη ανήκει σε κομμά διαφορετικό απο το κόμμα των απατεώνων εθνοπροδοτών. (Αν και όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή