Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διενέργεια εκλογών προς ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/2011

ΘΕΜΑ: Διενέργεια εκλογών προς ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. 
        
          Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011. έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση των μελών της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό...........
Τα μέλη μας συγκεντρώθηκαν σε 4 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη) τα οποία ήταν συνδεδεμένα σε πραγματικό χρόνο, μέσω διαδικτύου, ώστε να υπάρχει ενεργή συμμετοχή όλων των κατά τόπο παρισταμένων στις διαδικασίες της ενιαίας Γενικής Συνέλευσης. Αποτέλεσμα της άρτιας οργάνωσης και της αθρόας συμμετοχής, ήταν να υπερκαλυφθεί η καταστατικά απαιτούμενη απαρτία.
Για πρώτη φορά πανελλαδικά, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατό να ψηφίσουν μέλη μας από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για την εξασφάλιση δε, τόσο της πιστής καταστατικής τήρησης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, όσο και του αδιάβλητου - μυστικού της ψηφοφορίας, εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση:
  • Ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, το μέλος μας Κ. Αθανασόπουλος, δικηγόρος Αθηνών.
  • Ως πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, το μέλος μας Γ. Σπυρόπουλος, δικηγόρος Χαλκίδος, με παράλληλη εκλογή δύο αντιπροέδρων, ενός υπευθύνου για την φυσική ψηφοφορία και ενός για την ηλεκτρονική.
Κατά την εκλογική διαδικασία που διήρκησε, από τις 10:30 πμ, μέχρι την 16:00 μμ., ψήφησαν 201 μέλη με φυσική ψηφοφορία και 148 με ηλεκτρονική. Η συνολική δε προσέλευση, άγγιξε το 80% των μελών που περιλαμβάνονταν στους εκλογικούς καταλόγους της 20ης Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις.
Η ως άνω εκλογική διαδικασία, ανέδειξε 13μελές Διοικητικού Συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Ρέππα αξιωματικό ε.α., προερχόμενο από το Στρατό Ξηράς. Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα άμεσα, ώστε να εκλεγούν ο γραμματέας και ταμίας και να συνεχισθούν, με μεγαλύτερη δυναμική, οι καταστατικές δραστηριότητές μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Η οικογένεια της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ευχαριστεί όλα τα μέλη της για την προσέλευση τους, το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης για τις άψογες διαδικασίες, την εφορευτική επιτροπή για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας και όλους τους αφανείς συναδέλφους που κοπίασαν για να έρθει σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

                                                         Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ            
Νικόλαος Τζοβλάς

Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

2 σχόλια:

  1. Το οτι τελικά ψήφισαν μόνο 349 άτομα συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (μπράβο για την πρωτοβουλία)δείχνει ότι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας.Θα δείτε ότι τα νούμερα θα είναι ανάλογα και για εμάς(ΑΚΙΣ).
    Πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε σύγκληση πάνω σε κοινές αρχές και να ενωθούμε.
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Χρηστίδη η ΑΚΙΣ θα διεξάγει τις εκλογές και με ηλεκτρονική ψηφοφορία?Υπάρχουν μέλη στην επαρχία που δεν μπορούν να κατέβουν στην Αθήνα.Παρακαλώ ενημερώστε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή