Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Αυστραλός ΥΦΕΘΑ και οι Έλληνες πολιτικοί στο ΥΠΕΘΑ…

Γιατί είναι ενδιαφέρον το ότι ο υφυπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, αρμόδιος για θέματα προμηθειών, Τζέισον Κλερ, βρέθηκε κοντά στους στρατιώτες που ήταν να αναπτυχθούν (πλέον αναπτύχθηκαν) στο Αφγανιστάν και συζήτησε μαζί τους για την ποιότητα του εξοπλισμού τους;
Ένα από τα ζητήματα που του ανέφεραν ήταν και το πόσο βολικά και λειτουργικά ήταν τα κράνη τους.
Για το λόγο αυτό δόθηκε εντολής βελτίωσής τους, με την άμεση κατανομή 740.000 ευρώ περίπου για την τροποποίηση 3.500 κρανών. Οι αλλαγές που γίνονται αφορούν την προσθήκη αφρώδους υλικού και ιμάντων πρόσδεσης. Μελλοντικά, θα ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές, που θα βελτιώνουν τη λειτουργικότητα όταν θα χρησιμοποιούνται με διόπτρες νυχτερινής όρασης και για την καλύτερη προστασία από τυφλά χτυπήματα.
Τις βελτιώσεις ανέλαβε ειδική ομάδα του Αυστραλιανού Στρατού, που αποτελείται από στρατιώτες με πολεμική πείρα, επιστήμονες και μηχανικούς, που αποστολή έχουν την ανάπτυξη νέου εξοπλισμού για την καλύτερη προστασία των οπλιτών.
Διαβάζοντας τέτοιες ειδήσεις, αναρωτιόμαστε για το πότε υπουργός ή υφυπουργός έκανε τον κόπο να πάει σε μερικές μονάδες και να μιλήσει μόνος του με μερικούς στρατιώτες, ακόμα και χωρίς την παρουσία στρατηγών, για την ποιότητα του κράνους που φέρουν, των εξαρτήσεων, των αρβυλών, του τζάκετ και πολλών άλλων υλικών.
Επειδή έχουμε δει υπουργούς Άμυνας να αγοράζουν τα υποδήματά τους από πανάκριβα καταστήματα σε… μη λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου, θα ήταν άραγε «κινέζικο βασανιστήριο» να τους ζητούσαμε να φοράνε κάθε μέρα, όλη μέρα, ακόμα και στο γυμναστήριο, για μία εβδομάδα μόνο, τα άρβυλα του Ελληνικού Στρατού; Απλά για να δουν τη διαφορά μπας και συγκινηθούν…
http://www.defence-point.gr/news/?p=28326 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου