Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος πρωθυπουργός.Ποιο θα είναι το "δίδυμο" στο ΥΕΘΑ

Η περιπέτεια -για την ώρα- τελείωσε. Η χώρα έχει πρωθυπουργό,το Λουκά Παπαδήμο και αναμένουμε τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών ,αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όσο για το ΥΕΘΑ;

•Αυτή τη στιγμή το όνομα που φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό του Αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου.Όνομα που έχει γίνει δεκτό θετικά κυρίως λόγω της μετριοπάθειας που χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κι αυτό μετά από μία εξαιρετικά έντονη περίοδο μεταξύ της ηγεσίας και των στελεχών κρίνεται απαραίτητο. Ο ίδιος ,σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να είναι θετικός για να αναλάβει το ΥΕΘΑ

•Για ΥΦΕΘΑ ακούγεται έντονα το όνομα του Μάκη Βορίδη του ΛΑΟΣ,αν και ακόμη το όνομά του "παίζει" και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο ΥΕΘΑ ,όλα είναι έτοιμα για τη παράδοση στην νέα ηγεσία,όποια κι αν είναι αυτή.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από την πρόταση των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσω κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.
Όλοι, πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της καριέρας μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ελληνική οικονομία έχει τεράστια προβλήματα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για εξυγίανση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού.
Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν και θα επιλυθούν ταχύτερα με μικρότερο κόστος και με αποτελεσματικότερο τρόπο αν υπάρχει ενότητα συνεννόηση και σύνεση.

Αν όλοι συνδράμουμε στην δύσκολη αυτή διαδικασία προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας. Και γι αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας για να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα στο άμεσο μέλλον με τον καλυτερο τρόπο.

Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει.

Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικνομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στην ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας.

Θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας και την ανάπτυξη της και πρέπει να είμαιστε όλοι αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη των στόχων.
Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9751

4 σχόλια:

 1. Neos YETHA o kos AVRAMOPOYlOS o opoios tha paretithei apo vouleytis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η πληροφορια μου για τον ΥΕΘΑ επαληθευηκε,ομως μετα την τοποθετηση και των αλλων τριων στο υπουργειο ΑΜΥΝΑΣ εν καιρω λιτοτητας ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ.Το φαινομενο αυτο για το ΥΕΘΑ ειναιπρωτοφανες και αποτελει ΝΤΡΟΠΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακούστηκε ότι η τοποθέτηση εκπροσώπων από τα τρία κόμματα είναι συμβολική, με σκοπό να δοθεί μήνυμα ενότητας.
  Ερώτηση: το κόστος για τη μισθοδοσία των δύο επιπλέον πολιτικών και των συμβούλων τους θα είναι επίσης συμβολικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κ. Παπαδήμος εργαζόταν εδώ και ένα χρόνο σαν άμισθπς σύμβουλος του ΓΑΠ Αραγε θασυνεχίσει να είναι άμισθος Πρωθυπουργός???Ιδού το ερώτημα!!!Αν μπορεί ας μας απαντήσει οίδιος επ αυτού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή