Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δύο μαχητικά χαμένα σ΄ ένα 24ωρο, είναι πολλά κύριοι Πτέραρχοι...

Πρώτα απ΄ όλα οι άνθρωποι. Οι δύο πιλότοι του Mirage 2000, ο σμηναγός Μιχάλης Κούρτης και ο υποσμηναγός Μιχάλης Μήτσιος, είναι καλά στην υγεία τους και αυτό είναι το πλέον σημαντικό.
Σήμερα το πρωί αναρτήσαμε θέμα στο οποίο γράφαμε ότι τη ζωή των πιλότων μας τη θέτουν σε κίνδυνο οι ανώτερες βαθμίδες της ηγεσίας τους, οι οποίες έχοντας έδρα το ΓΕΑ, πιθανόν να έχουν αρχίσει να ξεχνούν τις ανάγκες των μάχιμων πιλότων της ΠΑ. Κάποιοι βέβαια, ελάχιστοι ευτυχώς δεν είχαν και μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους υπηρεσία και τώρα βρέθηκαν άγνωστο με τι κριτήρια, σε θέσεις κλειδιά του ΓΕΑ.

Δυστυχώς η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε. Δύο πιλότοι μας τέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, όταν το Mirage 2000, έπεσε κοντά στη Σάμο. Χθες ένας ακόμη πιλότος F-16, είδε ξαφνικά το κινητήρα του αεροσκάφους του να τυλίγεται στις φλόγες. Σώθηκε χάρη στην εμπειρία και την αξιοσύνη του ως χειριστής. Ούτε ένα μήνα πριν, στις 17 Μαίου, αεροσκάφος F-16, έχασε τη ...ρόδα του στην απογείωση. Ο πιλότος παρέδωσε μαθήματα χειρισμού έκτακτης ανάγκης προσγειώνοντας το αεροσκάφος χωρίς ζημιές!!! Πόσο θα ποντάρουμε ακόμη στις πολλές φορές υπεράνθρωπες ικανότητες των κακοπληρωμένων πιλότων μας;
Κάτι δεν πάει καλά στην ΠΑ και αυτό δεν αφορά στις Πολεμικές μας Μοίρες. Αναφερόμαστε στους επιτελείς που είτε δεν έχουν μεταφέρει την ορθή εικόνα για τις ελλείψεις ανταλλακτικών στη πολιτική ηγεσία, είτε ακόμη χειρότερα, το έχουν πράξει αλλά έχουν εισπράξει αδιαφορία! Ότι κι απ΄ τα δύο κι αν συμβαίνει η συζήτηση που πρέπει να ανοίξει αύριο κιόλας για το τι συμβαίνει με τα μαχητικά μας οφείλει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα και αποτελέσματα. Ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση δεν νοείται να χάνουμε υλικό που έχει χρυσοπληρώσει ο ΄Ελληνας φορολογούμενος,επειδή κάποιοι βρήκαν το τομέα της συντήρησης και των ανταλλακτικών για να κάνουν οικονομία! Ως εδώ! Ας κόψουν τις VIP πτήσεις κι ας ασχοληθούν σοβαρά με την ασφάλεια των ανθρώπων που κάθε μέρα παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους.
Όσο για τη πολιτική ηγεσία; Καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στις επιλογές της στη ΠΑ. Δεν κάνει κακό να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας! Όσο τραγικά κι αν είναι. Σ΄ αυτό το τελευταίο και στο κλίμα που έχει διαμορφώσει στο ΓΕΑ συγκεκριμένη "κλίκα" θα επανέλθουμε.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου