Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: Θα μείνουμε στο ευρώ και θα λάβουμε και την πέμπτη δόση

Κατηγορηματικά απέκλεισε την επιστροφή στη δραχμή ο Υπουργός Οικονομικών

«Δεν υπάρχει ζήτημα για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική κάθε σχετική συζήτηση.

Μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Mega ο Παπακωνσταντίνου τόνισε πως το ευρώ είναι μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού λαού που ήρθε με πολλές θυσίες και κακώς γίνονται τέτοιες συζητήσεις περί επιστροφής στην δραχμή.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις της ελληνίδας επιτρόπου, είπε πως η Μαρία Δαμανάκη ήθελε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στα κόμματα και την ελληνική κοινωνία και να εκφράσει την αγωνία της για ένα κλίμα που δημιουργείται σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε άδικο το κλίμα που δημιουργείται γύρω από την προσπάθεια της κυβέρνησης για την επίτευξη συναίνεσης και επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
 
Μιλώντας για τις ΔΕΚΟ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως στόχος είναι η εξυγίανσή τους και πως σχεδιάζεται από την κυβέρνηση το κλείσιμο κάποιας επιχείρησης, ωστόσο πρόσθεσε πως «αν χρειαστεί, θα κλείσουν και ΔΕΚΟ.
Διευκρίνισε πάντως πως η τρόικα δεν ζητεί κλείσιμο συγκεκριμένης ΔΕΚΟ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4633148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου