Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτη η Ελλάδα στην κατρακύλα των πωλήσεων στην Ευρώπη...

     Στο 0,9% διαμορφώθηκε η ετήσια πτώση του δείκτη αξίας πωλήσεων λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη τον Δεκέμβρη του 2010, η αντίστοιχη πτώση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν στο 0,1%...
Οι πωλήσεις των Ελλήνων λιανέμπορων σημείωσαν δυο αρνητικές πρωτιές πανευρωπαϊκά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα, αυτά του περυσινού Νοεμβρίου, το εγχώριο λιανικό εμπόριο είχε σημειώσει την μεγαλύτερη μηναία πτώση στην ευρωζώνη (-2,8%) σε όρους όγκου πωλήσεων. Οι Έλληνες λιανέμποροι ήταν "πρωταθλητές" και στην Ευρώπη των 27 καθώς η ετήσια κατρακύλα που σημείωσαν οι πωλήσεις τους το Νοέμβριο του 2010 ξεπέρασε το 12% όταν στην Ε.Ε. ο μέσος όρος ήταν θετικός (1,2%).
Αντιθέτως ο δείκτης όγκου πωλήσεων λιανικού εμπορίου σημείωσε οριακή αύξηση μεταξύ των ετών 2009 – 2010 κατά 0,7% και στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι το Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010, ο κλάδος λιανικού εμπορίου έπεσε σε 14 χώρες, σταθερός παρέμεινε στην Εσθονία και σε άλλες πέντε αυξήθηκε. Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Μάλτα (-3,4%), τη Σλοβενία (-3,3%), Ιρλανδία (-3%) και Λιθουανία (-2,6%). Η πιο έντονη άνοδος στο λιανικό εμπόριο παρατηρήθηκε στην Πορτογαλία (4,7%) και στην Πολωνία (2,4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου