Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το “κούρεμα” των ομολόγων των Μετοχικών μας Ταμείων.


ΠΡΟΣ   :   – Μετοχικό Ταμείο Στρατού             Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2011
                   - Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού
                  – Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας             
                   -ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ                 
                  – ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ
ΚΟΙΝ.   :  – ΥΕΘΑ
                  - Α/ΓΕΕΘΑ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΣ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΝ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΑ

ΘΕΜΑ   :  Χαρτοφυλάκιο Μετοχικών Ταμείων σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου

Αξιότιμοι κύριοι,

       Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Συνοδού Κορυφής για το ελληνικό χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εξαιρεθούν από το «κούρεμα», αλλά θα κληθούν κι αυτά να συμμετάσχουν «εθελοντικά» στο νέο πρόγραμμα. Οι εν λόγω δε ζημιές, φέρεται ότι δεν θα καλυφθούν από τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τον δεύτερο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

       Όπως είναι ευνόητο, η προοπτική αυτή βάζει οριστική ταφόπλακα στα Μετοχικά μας Ταμεία, τα οποία ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αιχμή του δόρατος το ΜΤΣ, που ήδη βρίσκεται υπό κατάρρευση. μετακυλώντας πλήρως τις απώλειες στους μετόχους και μερισματούχους τους, αφού ούτε μέθοδος ενεργητικής ανακεφαλαιοποίησης και ενίσχυσης της ρευστότητας από τις ως άνω ζημίες υφίσταται, αλλά και το Δημόσιο ουδέποτε συμμετείχε δια του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των Μετοχικών μας Ταμείων.
       Κατόπιν των ανωτέρω και προς ενημέρωση των εχόντων έννομο συμφέρον μερισματούχων μελών μας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων σας (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα δημοσίου, αμοιβαία μεσαίου ρίσκου και ομολογιακά, επιθετικές επενδύσεις. κλπ), και ιδιαίτερα την αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που τυχόν υφίστανται στο χαρτοφυλάκιο των Ταμείων – Λογαριασμών σας, καθώς και το ποσοστό αυτών επί του αποθεματικού σας κεφαλαίου.
       Επιπρόσθετα, σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην προχωρήσετε στη λήψη κάποιας απόφασης, που θα σημάνει και την ολοκληρωτική καταστροφή των Ταμείων, δηλώνοντάς σας παράλληλα ότι επιφυλασσόμαστε, για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας, στην περίπτωση που τα ΔΣ και οι ΔΕ, προχωρήσουν σε απόφαση εθελοντικής συμμετοχής  στο επικείμενο «hair cut».
        Τέλος, παρακαλούμε όπως, του παρόντος να λάβουν γνώση όλα τα μέλη των Δ.Σ. και των Δ.Ε., των Υπηρεσιών που εμφανίζονται στο παρόν, ως αποδέκτες προς ενέργεια.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο Πρόεδρος της Α.Κι.Σ.                                       Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ
   Χρήστος Χρηστίδης                                            Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
 Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.                                          Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ?
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΞΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΕ ΧΡΙΣΤΙΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΚΙΣ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή