Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Οι ευθύνες για το έλλειμμα ασφάλειας πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας

Θέλει να αυξήσει την θητεία, δείχνει να έχει καλές προθέσεις για την επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ικανότητας των Ε.Δ., αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα στερεότυπα του πολιτικού του χώρου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και καταφεύγει στα γνωστά "Θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη συνεχή μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως και πολύ σωστά θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες" ( σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ")!

Ε, κάποιος επιτέλους να του πει ότι αυτά τα πράγματα δεν συνδυάζονται. 'Η υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας και αμυντικές δαπάνες ή χαμηλό επίπεδο αμυντικών δαπανών και χαμηλές επιχειρησιακές ικανότητες. Αυτά τα "βενιζελικά", "μειώνουμε τις δαπάνες, αυξάνουμε την επιχειρησιακή ικανότητα", καιρός να τελειώνουν. Με "π...δες, δεν βάφονται αυγά".

Η ευθύνη είναι 100% των πολιτικών ηγεσιών αν έχουμε επανάληψη του σκηνικού των Ιμίων. Το πόσο απέχουμε από το να γίνει η φωτό της πρώτης σελίδας πραγματικότητα σε κάποιο ελληνικό νησί, απέχει πολύ λιγότερο απ'ότι νομίζουν κάποιοι πολιτικοί, μετά από έξι χρόνια αυτοεμπάργκο, δήθεν "εξορθολογισμούς", "μερίσματα ειρήνης" και άλλα τέτοια γραφικά.

Έστω και κατά ένα μέρος ότι ευθύνονται οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων που άλλα λένε στις κατ'ιδίαν συνομιλίες τους με τους δημοσιογράφους για τις ετοιμότητες των Ε.Δ. και άλλα στις πολιτικές ηγεσίες. Και αυτούς θα κατηγορήσουν οι πολιτικοί την επαύριο ενός στρατιωτικού φιάσκο: Τις στρατιωτικές ηγεσίες των Ε.Δ. που τους διαβεβαιώνουν ότι "Ολα πάνε καλά και οι διαθεσιμότητες είναι σε υψηλά επίπεδα".

Γιατί οι Αρχηγοί των τριών Κλάδων ή αυτοί που συμπεριφέρονται ως "wannabe" Αρχηγοί Κλάδων, δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν την πολιτική ηγεσία, είτε για να γίνουν ... Αργηγοί ΓΕΕΘΑ, είτε οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ για να μείνουν σε αυτή την θέση ... όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή είναι η αλήθεια και εδώ πλέον έχουμε αυταπόδεικτο έλλειμμα ασφάλειας.
Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ημιεπαγγελματιών ο υπουργός αναφέρει ότι "Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε συνεχώς επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας" και εκ του λόγου αυτού θα πάει σε αύξηση της θητείας. Συγχαρητήρια, αλλά καλοί οι βερμπαλισμοί, περιμένουμε και τις πράξεις.
Για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, επισημαίνει ότι απλά επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά ότι η αντίληψη της Τουρκίας για το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις θεμελιώδεις αρχές ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας κυρίαρχων δημοκρατικών κρατών και συμπληρώνει : «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οι απειλές δεν μας φοβίζουν».

Είστε βέβαιοι; Γιατί η μέχρι στιγμής πολιτική κατευνασμού που ακολουθείτε έναντι της Τουρκίας δείχνει ακριβώς το αντίθετο!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

 1. Ίδρυση κόμματος απο απόστρατους αξιωματικούς.
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011, 00:17
  “Αγαπητοί συνάδελφοι
  Σας στέλνουμε τη συνημμένη πρόσκληση, που αφορά στην πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος.
  Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, απλών πολιτών που έχουν το συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα, θεωρώντας υπό τις σημερινές περιστάσεις, ότι τούτο αποτελεί εθνική ανάγκη, μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, βασιζόμενη στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού, από την ιδιαίτερη νομική τους υπόσταση στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους : Αξιωματικοί.
  Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας – ασφάλειας – ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική – ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία.

  Εάν συμφωνείτε, παρακαλούμε για την ευρεία διάδοση του παρόντος σε εν αποστρατεία αξιωματικούς, όλων των Όπλων και Σωμάτων, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

  Στις προγραμματισθείσες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την 15 Αυγούστου 2011, θα υπογραφεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην πρωτοβουλία, όπως στην συνημμένη δήλωση.

  Αλικάκος Νικόλαος
  Ζηκούλης Δημήτριος
  Καραγιάννης Γεώργιος
  Καρράς Γεώργιος
  Κεχαγιάς Γεώργιος
  Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
  Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
  Μετζελόπουλος Ανδρέας
  Μουχτάρης Στέργιος
  Μυστακίδης Κων/νος
  Πανταζής Βασίλειος
  Ρίζος Φώτιος
  Ροϊδοδήμος Γεώργιος
  Σαρήπαππας Ανάργυρος
  Σαρρής Χαράλαμπος
  Σκουντής Γεώργιος
  Τόγκας Δημήτριος
  Φίλιος Κυριάκος
  Φωτόπουλος Γεώργιος
  Χουβαρδάς Στυλιανός
  Χύτας Ιωάννης
  Ψαραδέλλης Γεώργιος
  Εν Αποστρατεία Αξιωματικοί
  Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Πατρίδα σήμερα

 Ανησυχούντες διότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, βαρύτατα ενοχοποιημένο για τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να δώσει λύση των προβλημάτων, θέτον την Ελληνική Κοινωνία σε τραγικό αδιέξοδο

 Εμπνεόμενοι από την ιστορικήν πρωτοβουλίαν των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου (Στρατού και Ναυτικού), οι οποίοι με την τολμηρή τους συγκέντρωση την 15ην Αυγούστου 1909, στο Γουδή, οδήγησαν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα

 Έχοντες την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει προς τους αξιωματικούς, την έσχατη αλλά πλέον πολύτιμη εφεδρεία του

 Γνωρίζοντες ότι, ολόκληρο το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει τον δρόμο της ανοχής

 Πιστεύοντες ακράδαντα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν την μόνη ασφαλή εγγύηση εξόδου από την κρίση  Κ α λ ο ύ μ ε σ ε Π ρ ο σ κ λ η τ ή ρ ι ο   Όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας,
  Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, την 15η Αυγούστου 2011, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
  τιμώντες την ιστορική επέτειο του Στρατιωτικού Συνδέσμου,σε δύο (2) συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στον χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού (καφέ Ya) και στην Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο έναντι του Γ΄ΣΣ και ώρα 18:30 με σκοπό την ένωσή μας προς ίδρυση πολιτικού κόμματος.

  Εν αποστρατεία Αξιωματικοί 
 Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

  ΑπάντησηΔιαγραφή