Τρίτη 26 Απριλίου 2011

BLOOMBERG : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΧΡΕΟΥΣ 50%!!!

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει ήδη καθυστερήσει όπως αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακοινώσει ένα «κούρεμα» χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα.


Σύμφωνα με τον Μάθιου Λύν, τον αρθρογράφο του Bloomberg και συγγραφέα με ενασχόληση με τα ελληνικά θέματα, ένα χρόνο μετά τη διάσωση της Ελλάδας από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη η κατάσταση παραμένει ζοφερή.

Όπως τονίζει, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί σε νέα υψηλά επίπεδα και το κόστος της ασφάλισης έναντι κίνδυνου χρεοκοπίας έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε γιορτάσει την επέτειο του πακέτου διάσωσης με διαφορετικό τρόπο - με την αναγγελία ότι θα αποχωριστεί μέρος των χρεών της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λυν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα επιβάλλει ένα κούρεμα τόσο το καλύτερο για όλους, καθώς η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο.

«Και όταν γίνει αποδεκτή η πρώτη πτώχευση στην Ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει μια λογική συζήτηση για το πώς θα ισχυροποιηθεί το ενιαίο νόμισμα», αναφέρει ο αρθρογράφος του Bloomberg.
Στο άρθρο, που δημοσιεύεται την Τρίτη του Πάσχα αναφέρεται όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα επιβάλλει ένα κούρεμα τόσο το καλύτερο για όλους, καθώς η καθυστέρηση θα
οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου