Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κρητικός ταξίαρχος: «Γνωρίζαμε για Τούρκους εμπρηστές»

«ΤΡΕΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΑΜΕ»

«Τρέχαμε και δεν φτάναμε στην Ικαρία και στα Δωδεκάνησα να σβήσουμε τις φωτιές, που έβαζαν οι Τούρκοι πράκτορες-εμπρηστές», ομολογεί ο Κρητικός ταξίαρχος τεθωρακισμένων Μηνάς Ρασούλης, που την κρίσιμη περίοδο 1994-1997 και για 2,5 χρόνια ήταν μάχιμος σε μονάδες του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ο ίδιος, απόστρατος σήμερα, αποκαλύπτει ότι τότε «ο Στρατός και η ΕΥΠ γνώριζαν τη δράση των Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών, αλλά η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όλο ζήτημα».
«Ηταν απανωτοί οι εμπρησμοί και χωρίς έλεος. Πυροσβεστική και στρατός τρέχαμε με αυτοθυσία, με επίγεια και εναέρια μέσα, να σβήσουμε φωτιές. Οι εμπρηστές δρούσαν λες και ήταν ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας, η χώρα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος.
Ο Μ. Ρασούλης ήταν για δύο χρόνια σε ειδική αποστολή στα Βαλκάνια, ενώ το 1997, που έγιναν εξεγέρσεις στην Αλβανία κατά Μπερίσα για τα χρήματα στις τράπεζες, μετείχε στην επιχείρηση «ΑΛΒΑ», σε κατάληψη του αεροδρομίου των Τιράνων από αερομεταφερόμενη δύναμη, κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ωστόσο, στις αρχές ασφαλείας υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι οι Τούρκοι πράκτορες-εμπρηστές δρούσαν και στην Κρήτη, από τους οποίους κάποιοι συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα, την κρίσιμη περίοδο 1995-1997 συνελήφθη στη Χερσόνησο Ηρακλείου ένας Τούρκος ύποπτος για την πρόκληση εμπρησμών κοντά στην τουριστική ζώνη Χερσονήσου-Μαλίων. Στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες, που απεικόνιζαν την έναρξη πυρκαγιών, αλλά και φωτογραφικό υλικό με φόντο το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων. Ο ίδιος αρνήθηκε τότε να πει οτιδήποτε σε αστυνομία και ΕΥΠ.
 
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63595723 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου