Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΛΛΟΝΤ​ΑΙ...

Ο δημόσιος τομέας της χώρας είναι τεράστιος κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Το γιατί διογκώθηκε επίσης το ξέρουμε όλοι.
Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα αυτά. Αυτό που δε μας λένε, είναι ότι μέσα σε όοοοοοοολο…. αυτό το δημόσιο που μεγάλωσε ανεξέλεγκτα και χρυσοπληρώθηκε χωρίς να παράγει έργο, υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που παρέμειναν κακοπληρωμένοι και όσο κι αν τρέχουν δε φτάνουν να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες τους. Ναι, ΕΛΛΕΙΨΗ.
Ποιοι είναι αυτοί;
1)      Εκπαιδευτικοί
2)      Γιατροί/νοσοκόμοι
3)      Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Παρατηρήστε σε ποιους τομείς δουλεύουν: Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια της χώρας.
αυτό και υπάρχουν ελλείψεις. Δεν μπορεί βλέπεις ο «βολευτής» να βάλει τον δικό του, που είναι απόφοιτος Λυκείου να κάνει το γιατρό, ούτε τον καθηγητή, ούτε τον αξιωματικό. Τον βάζει λοιπόν να κάνει το γραμματέα.  Γι΄ αυτό πας στο ΙΚΑ και έχει 3 γραμματείς στον γκισέ, αλλά  κανένα ενδοκρινολόγο. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο γραμματέας παίρνει όσα κι ο γιατρός –μη σου πω και περισσότερα!!!

Έτσι καταντήσαμε κι ο φύλακας του σχολείου (που τον έβαλε ο βολευτής ντε!) να παίρνει περισσότερα από τον δάσκαλο…
Έτσι καταντήσαμε και οι υπάλληλοι στις εφορίες (οι βυσματούχοι απόφοιτοι Λυκείου να λέμε) παίρνανε 3000 το μήνα. Γι΄ αυτό δημιουργήθηκαν τόσες και τόσες υπο-υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, στις οποίες βεβαίως-βεβαίως φροντίσανε να δίνουν παχυλούς μισθούς στα άχρηστα «δικά» τους παιδιά. Και τώρα διαδίδουν πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το ίδιο!!! Αλλά δυστυχώς, ο καθένας τυφλωμένος από την δική του αγωνία για το αύριο, βλέπει το τυρί και δεν βλέπει την παγίδα. Νομίζει πως αν τα βάλει με τους δημόσιους υπάλληλους συλλήβδην, θα αποκαταστήσει την αδικία που ο ίδιος υφίσταται. Μεγάλη αδικία υφίσταται, δεν το συζητώ, ιδίως αν δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η αδικία δε διορθώνεται με άλλη μια αδικία.

Δε γίνονται τυχαία αυτά. Σκεφτείτε λίγο: αν τα νοσοκομεία είχανε γιατρούς δε θα τρέχαμε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να πληρώνουμε περιουσίες. Δε θα ανθίζανε οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αν τα σχολεία είχανε δασκάλους και καθηγητές όσους πρέπει, δε θα πληρώνανε οι οικογένειες ένα σωρό λεφτά σε ιδιώτες. Η Φιλανδία –μας λένε κάποιοι έξυπνοι- έχει μόνο 100000 εκπαιδευτικούς. Κι εμείς 170000. Μπράβο της! Έχει 5.300.000 πληθυσμό και έχουμε τον διπλάσιο. Άρα εμείς έπρεπε να έχουμε 200000. (Χωρίς να υπολογίσω τα νησιά μας που ακόμη κι αν έχουν 10 μαθητές, χρειάζονται δάσκαλο και όλες τις ειδικότητες καθηγητών.) Εμείς έχουμε 170000 εκπαιδευτικούς. Άρα μας λείπει προσωπικό.
Αξιωματικοί πάλι; βεβαίως και λείπουν. Αναλογιστείτε ποιους βολεύει να είναι υποστελεχωμένες οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δείτε τώρα τι πόλεμος γίνεται τα τελευταία χρόνια, εναντίον και των 3 αυτών κατηγοριών υπαλλήλων, που ξαναλέω, επειδή σ΄αυτές τις θέσεις δεν μπήκαν με βύσμα, παρέμειναν κακοπληρωμένοι. Οι μόνοι κακοπληρωμένοι σ΄ αυτό το τεράστιο δημόσιο.
Τους εκπαιδευτικούς τους είπανε τεμπέληδες και άχρηστους.
Τους γιατρούς/νοσοκόμους τους είπανε κλέφτες κι εκβιαστές (βλέπε φακελάκι)
Τους αξιωματικούς τους αποκάλεσε τις προάλλες ο Πάγκαλος αντιπαραγωγικούς (!)
Προσέξτε ότι χτυπιούνται από παντού με ιδιαίτερη μανία. Και παρατηρήστε πως δεν γίνεται αυτό για τις άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ακούσατε ποτέ να λένε πχ άχρηστους τους υπαλλήλους των Νομαρχιών; Και μη μου πείτε πως αυτός δεν είναι ένας έξυπνος και ύπουλος τρόπος για να πλήξουν τελικά την Υγεία, την Παιδεία και την Εθνική μας κυριαρχία!!!  Όμως εμείς ως λαός δεν έχουμε τίποτα άλλο. Αυτά μας μείνανε, κουτσουρεμένα, αλλά αυτά έχουμε.

Και καλά να τα λένε αυτά οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών στα δελτία των 8. Δουλειά τους είναι να απαγγέλλουν αυτά που τους προβάλλουν τα αφεντικά τους στο ότο-κιου. Γι΄ αυτό πληρώνονται οι άνθρωποι, αυτό κάνουν. Και το κάνουν με μεγάλο ζήλο. Όποιος όμως θέλει να λέει πως είναι υποψιασμένος, οφείλει να μην επαναλαμβάνει άκριτα όποια κακοήθεια ακούει. Οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
    1. τη γλώσσα,
    2. τη θρησκεία,
    3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ
    "Χενρυ Κισσινγκερ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή