Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το ΣΟΚ της Θεσσαλονίκης,ταράζει το πολιτικό σκηνικό!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.Η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, η φυγάδευση των πολιτικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας από την εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση των “πολιτικών” τμημάτων υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών αποτέλεσαν ένα σοκ που όμως έχει πολλές αναγνώσεις.

Το πρώτο σοκ το έπαθαν οι …ανυποψίαστοι πολιτικοί μας! Αν διαβάσετε όλες τις δηλώσεις των πολιτικών και όλες τις ανακοινώσεις των κομμάτων θα διαπιστώσετε το πανικό αλλά και τον φόβο που έχουν αρχίσει να αισθάνονται από την αγανάκτηση των πολιτών που φαίνεται ότι αρχίζει να εκφράζεται και μέσα από αυθόρμητες αντιδράσεις. Κι αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα από το “σοκ της Θεσσαλονίκης” που πρέπει να επισημανθεί.

ΝΑΙ μπορεί να υπήρξαν κάποιες ακραίες ομάδες που ξεπέρασαν τα όρια σε επίπεδο συνθηματολογίας.

ΝΑΙ μπορεί κάποιοι να ξεπέρασαν φραστικά τα όρια εναντίον της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας που είχε φθάσει στην εξέδρα των επισήμων και ανέμενε την έναρξη της παρέλασης.

ΑΛΛΑ ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλο αυτό το πλήθος που έκλεισε τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από ένα σημείο και μετά δεν λειτούργησε αυθόρμητα; Κατόρθωσε να μαζέψει τόσο κόσμο,τέτοιο πλήθος ο …σηνήθης κατηγορουμένος ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως έχει τόσο κόσμο να κατεβάσει η Χρυσή Αυγή; Όχι βέβαια. Απ΄ ότι φαίνεται η πελιοψηφία του πλήθους που έκλεισε τη λεωφόρο ήταν πολίτες σε απόγνωση που θέλουν να αντιδράσουν ,να ακουστούν ,να πουν ότι αισθάνονται “σαν πρόβατα σε σφαγή”. Και έκλεισαν τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,χωρίς βία και επεισόδια.Χωρίς καν να το έχουν καλοσκεφτεί και γι΄ αυτό πολλοί απ΄ ΄όσους συμμετείχαν στο κλείσιμο του δρόμου έμοιαζαν κι αυτοί λίγο χαμένοι.


Η …έκπληξη των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων απλά…εκπλήσσει! Δεν περίμενε κανείς δηλαδή τις αντιδράσεις; Μέρες τώρα μεταξύ σοβαρού κι αστείου όλοι συζήταγαν τι θα συμβεί στις παρελάσεις και τα σενάρια που ακούγονταν ήταν πολύ ,πολύ χειρότερα απ΄ όσα είδαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Άλλοι περίμεναν …γιαούρτια εναντίον πολιτικών κι άλλοι πολύ χειρότερες μορφές βίας. Τελικά είχαμε αυτό που είδαμε στη Θεσσαλονίκη,το οποίο όμως πάλι σόκαρε! Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα:ποια τελικά είναι αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας για τους πολιτικούς μας;

Ασφαλώς η συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει για το αν και κατά πόσο αμαυρώθηκε η σημερινή επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ είναι μεγάλη. Δυο άνθρωποι οι οποίοι είχαν πολεμήσει την εποχή που οι Γερμανοί βρίσκονταν στην Ελλάδα αποτυπώνει τις απόψεις των δύο στρατοπέδων:

•Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καταδίκασε τα γεγονότα χαρακτηρίζοντάς τα “ντροπή”

•Ο Μανώλης Γλέζος ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη ,είπε ότι
“σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου”
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9375

11 σχόλια:

 1. Γενικά έχω συντηρητικές απόψεις αλλά ο σημερινός ξεσηκωμός του κόσμου με εκφράζει απόλυτα.Μήπως είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έχω καταλάβει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην ηλεκτρονική έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ δημοσιεύθηκε το ακόλουθο άρθρο-παρέμβαση το οποίο λέει αλήθειες. Να λοιπόν τι λέει:

  "Τιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.

  Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.

  Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

  Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.

  Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο. Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.

  Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, λέει ένα ρητό. Οι θύελλες έχουν ήδη ξεσπάσει. Οι τυφώνες έπονται...

  Υ.Γ.: Δεν έχει κανένα νόημα, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικαλείται το παρών που έδωσε στον αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων, το ’41-’44, αμούστακο παιδί ων. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι εξαίρετοι στρατηγοί, δοξασμένοι ήρωες στα πεδία των μαχών, υπήρξαν τόσο ο Γάλλος Aνρί Φιλίπ Πετέν όσο και ο ημέτερος Γεώργιος Τσολάκογλου...
  Κ.Ξ."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλουν τις απόψεις τους, διακόπτοντας παρελάσεις», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν και διέκοψαν τις παρελάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

  Όχι, κ.πρωθυπουργέ! Αυταρχισμός είναι να προσπαθεί κάποιος να επιβληθεί σε έναν ολόκληρο λαό που αποζητά απεγνωσμένα να εκδιώξει αυτόν τον κάποιο από την εξουσία. Εξουσία που κατέλαβε παραπλανώντας τον λαό με συνθήματα του τύπου "Λεφτά υπάρχουν", ενώ ήξερε, αποδεδειγμένα, ότι δεν υπάρχουν.

  Αυτό είναι αυταρχισμός - αλλά και απάτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπορεί ρε παιδιά κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν φεύγει. Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που του δίνουν εντολή να μένει. Δηλαδή εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση που έχει χάσει προ πολλού την εντολή του λαού για διακυβέρνηση και αυτή μας "κατσικώθηκε" εδώ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ. Απίστευτη εμμονή και απαράδεκτη στάση. Τόσο προκλητική δε που και τον πιο συντηρητικό Έλληνα τον έχει εξαγριώσει. Ρε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΥΓΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ τι άλλο να γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ?
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΞΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΕ ΧΡΙΣΤΙΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΚΙΣ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  29 Οκτωβρίου 2011 2:50 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αίσχος η ανακοίνωση ιδρυτικού μέλους τηςΑΝΕΑΕΔ.
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΗΝ παρακαλώ για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.
  Εκφράζει η ανακοίνωση την ΑΝΕΑΕΔ?ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΆΜΕΣΑ ΘΈΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΕ Ντουνιαδακη το άρθρο σας εκφράζει και την ΑΝΕΑΕΔ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08).
  Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι στην ιστοσελιδα της ΑΝΕΑΕΔ δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!

  29/10/11
  Γιάννης Ντουνιαδάκης
  Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οφείλω για ακόμη μία φορά να ξεκαθαρίσω ότι τα άρθρα και σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. εκφράζουν τους υπογράφοντες.
  Τόσο η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. όσο και ο administrator της ιστοσελίδας δεν έχουν κανένα δικαίωμα λογοκρισίας σε άρθρα - απόψεις, όπως αυτό του κου Ντουνιαδάκη και σε οπτικοακουστικό υλικό, όπως αυτό της παρέλασης των μαθητών της Σ.Σ.Α.Σ.
  Είναι σαφές επίσης, ότι οι οποιεσδήποτε δημοσιευόμενες απόψεις - άρθρα και σχόλια δεν εκφράζουν απαραίτητα και βεβαίως επ' ουδενί δεσμεύουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
  Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω πως στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το υπέρτατο ζητούμενο είναι η ομοψυχία και σύμπνοια όλων μας και ό,τι διαταράσσει αυτή την προσπάθεια τίθεται προς κρίση και αυτοκριτική.

  Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
  Πρόεδρος ΔΣ Αν.Ε.Α.Ε.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα κε Σαρτζετάκη το πρόβλημα είναι ότι ο υπογράφων είναι ιδρυτικό σας μέλος και επομένως αυτό δεν πρέπει να το προσπερνάτε με γενικολογίες.ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΕΑΕΔ.
  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση του βίντεο αλλά τα σχόλια του κου Ντουνιαδάκη απηχούν μεν προσωπικές του απόψεις εμένα όμως προσωπικά με σοκάρανε και εκτιμώ και πολλούς ακόμα αναγνώστες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είναι αυτονόητο ότι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.!!!
  Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
  Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή