Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και αρκετό καιρό, τόσο η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. όσο και η ΑΚίΣ, εκφραζόμενοι με αναλυτικό δημόσιο λόγο, έχουμε κάνει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους βουλευτές αλλά και στον ελληνικό Λαό, σε δύο άξονες:
  • Ο πρώτος άξονας, αφορά σαφώς στην κλαδική διάσταση των μέτρων και περικοπών, που άδικα και πιθανόν παράνομα και αντισυνταγματικά, εφαρμόζονται στοχευμένα στους στρατιωτικούς.
  • Ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος άξονας, έχει να κάνει με τη συνολική διάλυση του κοινωνικού ιστού που επίμονα επιχειρείται, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική περιδίνηση της χώρας μας και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή μας, θέτει μοιραία σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Πατρίδας μας.  
 
Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σύνολο των διαμαρτυριών των κοινωνικών – εργασιακών ομάδων, διαπιστώνουμε ότι η αντιμετώπιση είναι πάντα η ίδια! Δημιουργία ενοχών με δηλώσεις τύπου «μαζί τα φάγαμε», ισοπεδωτικές και διασπαστικές συγκρίσεις της μιας με την άλλη και όλων με τους άνεργους και τους συνταξιούχους των 300€, απειλές, λοιδορία, εμπαιγμός και αλαζονεία, κυρίως επί δικαίων. Γιατί οι άδικοι φαίνεται πως συνεχίζουν να είναι στο απυρόβλητο και μακριά από τα βάρη που φόρτωσαν στις πλάτες μας. Στόχος, ένας και μοναδικός! Μια διχασμένη και εξαθλιωμένη κοινωνία, χωρίς όραμα και ελπίδα, ανίκανη να αντιδράσει συλλογικά, έρμαιο στις ορέξεις των αρπακτικών της Πατρίδας μας και των εγχώριων συνενόχων τους.
Παραπλεύρως, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, παρακολουθούμε την υπόλοιπη πολιτική σκηνή να παρακολουθεί και αυτή υπνωτισμένη την καταγγελλόμενη από τους ιδίους, διάλυση του κοινωνικού ιστού, απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας και ευθανασία του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας. Μία πολιτική σκηνή, που:
  • Μέσα στις όποιες αντιπολιτευτικές της κορώνες, διακρίνει κανείς εύκολα τις διάχυτες ενοχές και την ίδια σαλαμοποιημένη και διχαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών ομάδων.
  • Γεννήθηκε, γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε στην πολιτική φωλιά της πελατοκρατείας, του λαϊκισμού και των κομματικών σκοπιμοτήτων, που την καθιστά εκ προοιμίου ανίκανη να ξεφύγει από αυτές τις εξαρτήσεις και να δώσει ολοκληρωμένη κοινωνικοοικονομική πρόταση.
  • Ήταν παρούσα και άμεσα ή έμμεσα συμμετείχε στην ολέθρια πορεία που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σήμερα συνεχίζει μετ’ επιτάσεως να συντηρεί τους πραιτοριανούς της, που θεωρεί πως της διασφαλίζουν την κυριαρχία της.
  • Ακόμη και σήμερα, βλέπει τα προβλήματα υπό το πρίσμα όλων των παθογενειών που μας έφτασαν εδώ, ή ακόμη και κομματικού μονολιθισμού που ίσως επιτάσσει τη κατεδάφιση των πάντων για να βαφτούν τα μπάζα με έντονο κομματικό χρώμα.
Εμείς, ως Απόστρατοι Στρατιωτικοί, που υπηρετήσαμε τον ελληνικό Στρατό, τον αναμφισβήτητο θεσμό και πυλώνα της εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε απαθείς σε όλη αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να εστιαστούμε στα δίκαια, κατά τα λοιπά, κλαδικά μας συμφέροντα και στη στενή προστασία των καταπατημένων πλέον δικαιωμάτων μας, γιατί απλά ούτε υπήρξαμε, ούτε είμαστε πραιτοριανοί του παρακμασμένου πολιτικού συστήματος. Ούτε υπήρξαμε, ούτε είμαστε προνομιούχοι, όπως προσπαθεί να μας πλασάρει το πολιτικό κατεστημένο, για να μας κρατάει μακριά από τον υπόλοιπο ελληνικό Λαό. Είμαστε σάρκα από τη αγνότερη σάρκα του ελληνικού Λαού και γνωρίζουμε καλύτερα απ’ τον καθένα, ότι καμία μάχη και κανένας πόλεμος δεν κερδίζεται χωρίς λαϊκή σύμπνοια και θυσίες. Ξέρουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι μέρες και οι μήνες που έρχονται θα είναι πολύ πιο δύσκολοι από αυτούς που πέρασαν.
Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε πατριώτη και να συμβάλουμε, με τις όποιες μικρές μας δυνάμεις στον αγώνα για αποκατάσταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας, της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της διάσωσης του Έλληνα πολίτη από τον επερχόμενο βέβαιο θάνατο. Επειδή είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα, στους Δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους του κράτους, που οι κυβερνώντες καθημερινά καταπατούν και υπονομεύουν, θα προσπαθήσουμε μέσα από τα Συνταγματικά και Δημοκρατικά μας δικαιώματα, να υψώσουμε το ανάστημα μας και προστιθέμενο με αυτά των άλλων συμπολιτών μας να αποτρέψουμε τον θάνατο του Έλληνα πολίτη. Γιατί Ελληνικό κράτος ζωντανό, με πεθαμένους Έλληνες πολίτες, μάλλον αποτελεί την καλύτερη εξέλιξη για τους γυπαετούς που υπερίπτανται το τελευταίο διάστημα άνωθεν της χώρας. 
Καλούμε τον κάθε Έλληνα πολίτη να ξεφύγει από τη στείρα διακοινωνική αντιπαράθεση,  που προσπαθούν να συντηρήσουν αυτοί που φοβούνται την ενιαία κοινωνική αντίσταση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ο Πρόεδρος της Α.Κι.Σ.                                     Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ
   Χρήστος Χρηστίδης                                   Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
 Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.                                 Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου