Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 19 & 20/10/11.

Οι φορείς αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων: Α.Κί.Σ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, που καλέσαμε τους συναδέλφους στις γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 19 και της 20 Οκτωβρίου,
Θέλουμε να τους απευθύνουμε ένα θερμό «ΕΥΓΕ» και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»
 
που μαζί με τις οικογένειές τους βάδισαν και διαδήλωσαν μαζί μας πλάι - πλάι με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαδηλωτές, τόσο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όσο και για ώρες στην πλατεία Συντάγματος, και τους γύρω δρόμους. Διατρανώσαμε έτσι την αντίθεσή μας στην πολιτική υποτέλειας, και μειωμένης Εθνικής Αξιοπρέπειας καθώς και σε μια σύγχρονη μορφή ραγιαδισμού που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο την Εθνική μας Κυριαρχία. Διατρανώσαμε την οργή μας για την πολιτική εξαθλίωσης του λαού με τη λήψη αλλεπάλληλων και επώδυνων οικονομικών μέτρων, με την ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, και την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους που ακολουθείται.
Παρά το ότι, το κάλεσμά μας απευθυνόταν και προς όλους τους φορείς των αποστράτων των ΕΔ και ΣΑ με λύπη μας διαπιστώσαμε, ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις τρεις παραδοσιακές ενώσεις αποστράτων καθώς και από ένα φορέα ιδιωτικού δικαίου. Οι απουσίες τους όμως δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τη συμμετοχή μας, ενώ με το δυναμισμό, τον παλμό, όσο και τον αριθμό μας κερδίσαμε την εκτίμηση του κόσμου, που εξέφρασε τα αισθήματά του με θερμά χειροκροτήματα.
Για δυο μέρες, κάναμε κι εμείς οι απόστρατοι, αυτό που ο υπόλοιπος λαός κάνει χρόνια τώρα, όποτε θέλει να αντιδράσει απέναντι στις καταχρήσεις της εξουσίας. Κατεβήκαμε ΜΑΖΙ του στους δρόμους! Χαρήκαμε την αποδοχή του, αποκτήσαμε και πολύτιμη πείρα!
Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα επανερχόμαστε κάθε φορά που θα χρειάζεται!
ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ


23/10/11

Οι διοργανωτές φορείς

Α.Κί.Σ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ
 

1 σχόλιο: