Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προς παραχώρηση των M60 του ΕΣ στο Ιράκ;

Στο Ιράκ φαίνεται να καταλήγουν 350 τουλάχιστον M60 του ΕΣ. Η πληροφορία προέρχεται από το… Ιράκ, όπου σε πρόσφατη έκθεση προόδου του Ιρακινού Στρατού, αναφέρεται η ύπαρξη 700 αρμάτων, όταν οι αμερικανοί έχουν παραδώσει περίπου 150 M1 ενώ έχουν επίσης αξιοποιηθεί 200 T-72.
 Όταν ρωτήθηκε Ιρακινός αξιωματούχος από δημοσιογράφους για αυτή την διαφορά, φέρεται να είπε (δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε) ότι υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση 350 τουλάχιστον αρμάτων M60 από τα αποθέματα του ΕΣ, ενώ και άλλες ποσότητες θα παραδοθούν από την ίδια πηγή σαν ανταλλακτικά. Από όσο είναι γνωστό τα M60A1 έχουν αποσυρθεί αν και κρατούντο σε αποθήκευση.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν αποσυρθεί και τα Μ60Α3, αν και κάποιες πηγές λένε ότι η οριστική συμφωνία με το Ιράκ θα γίνει μετά από την οριστικοποίηση της παραχώρησης Μ1Α1 από τις ΗΠΑ; Πάντως δεν υπάρχει θέμα πώλησης των ελληνικών αρμάτων, καθώς ήταν  αμερικανική βοήθεια, οπότε  είτε πρέπει να επιστραφούν, ή να καταστραφούν (από τις ΗΠΑ) ή να παραχωρηθούν, πάλι με την άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών (για το Ιράκ δεν υπάρχει θέμα…)

Ευτυχώς που υπάρχουν και Ιρακινοί αξιωματούχοι… πολυλογάδες και μαθαίνουμε και καμία… ελληνική είδηση…
http://kranosgr.blogspot.com/2011/08/m60.html

2 σχόλια:

 1. Ευτυχώς που υπάρχουν άλλοι πιο μ@λ@##ς από εμάς.Κρίμα γιατί θα χάσουν τη μάσα όλα τα λαμόγια που τόσο καιρό προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ένα άρμα που καίει κηροζήνη είναι η καλλίτερη λύση.Ας διδαχθούμε και κάτι από τους Ισραηλίτες που τώρα τελευταία έχουμε ερωτευθεί σφόδρα οι οποίοι έχουν ως δόγμα ότι το καλλίτερο οπλικό σύστημα είναι εκείνο που ο χειριστής του ξέρει να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του κατασκευαστή.Αυτό σημαίνει ότι και τα τόξα είναι φονικότατα εάν έχουμε άριστα εκπαιδευμένους τοξοβόλους.Ας αφήσουμε λοιπόν τις μ@λ@κ##ς και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης και ας βγούνε οι Αξιωματικοί και οι υπξκοί στα πεδία των ασκήσεων να εκπαιδευτούν και να εκπαιδεύσουν.Τα υπόλοιπα είναι τρίχες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΔΩΣΕ 28 ΔΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 10 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝ ΕΤΗΣΙΩΣ .
  ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ ΠΟΣΟ.
  ΔΗΛΑΔΗ 28 ΔΙΣ Χ 10% Χ 3 ΧΡΟΝΙΑ=2,8Χ3=8,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ 2,8 ΔΙΣ ΤΟΚΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ???

  ΡΕ ΘΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΗΣ ΠΟΥ.ΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ..
  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ???
  Ε?? ΤΣΙΠΡΑ,ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ,ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ???
  ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ???
  ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥ.ΡΔΕ.ΛΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ??

  Ο ΚΡΑΝΙΟΠΑΡΜΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή