ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Σας έχω προαναγγείλει, την κουβέντα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλες. Καλημέρα, κύριε Αβραμόπουλε.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα, κύριε Ευαγγελάτε.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Δεν έκανα πρόλογο, θέλω να το πω τώρα, να είστε παρών, να το ακούσετε.
Τυχαίνει να ξέρω, και νομίζω όλοι δημοσιογραφικά και δεν το κρύψατε ποτέ, ότι θέλατε να ενταχθείτε σε αυτή την Κυβέρνηση, πάρα πολύ πολιτικά.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας διορθώσω; Δεν ήθελα να ενταχθώ σε καμία Κυβέρνηση. Ήθελα, όμως, εδώ και πάρα πολύ καιρό, να οδηγηθούμε σε μία εθνική συνεννόηση. Πολλά από αυτά τα οποία ακολούθησαν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια, θα είχαν αποφευχθεί.
Βέβαια, την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο την είχε η ίδια η Κυβέρνηση. Και από ό,τι αποδεικνύεται από τα γεγονότα, δεν το ήθελε. Φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού και βεβαίως και πολύ ορθά, οδηγηθήκαμε σε αυτό το μεταβατικό σχήμα.
Συνεπώς δεν τίθεται αν ήθελα εγώ να είμαι ή να μην είμαι. Θα ήθελα ως πολίτης και ως πολιτικός, στις δύσκολες στιγμές να ενώνουμε δυνάμεις.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Εγώ, λοιπόν, το λέω τώρα δημοσιογραφικά, για αυτό ήθελα να είστε παρών, για να το κάνουμε με τη μορφή διαλόγου, ότι η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εσείς, ήθελε την παρουσία του σε αυτή την Κυβέρνηση.
Και το λέω για τον εξής λόγο. Είστε ο μόνος, ο οποίος κάτι θυσίασε για να μπει. Αφήσατε τη βουλευτική σας έδρα. Όλοι οι υπόλοιποι…
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το έκανα συνειδητά, κύριε Ευαγγελάτε.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Δεν αμφιβάλλω.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να σας πω ότι πέραν του λόγου που το εξηγεί αυτό και πριν προκύψει αυτή η εξήγηση, δηλαδή εάν συμμετείχα κοινοβουλευτικώς, θα θεωρείτο ενσωμάτωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Συμπολίτευση, άρα θα έχανε η Νέα Δημοκρατία το ρόλο της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος του κόμματος, ο κύριος Σαμαράς, εξ’ αρχής είχε πει ότι δεν θα συμμετάσχουν κοινοβουλευτικοί. Όταν μου πρότεινε να είμαι στην Κυβέρνηση, του είπα ότι θα παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα διότι αυτό το κυβερνητικό σχήμα έχει άλλο σκοπό. Και από την άλλη μεριά, γιατί να μην υποστώ μία θυσία;
Η «θυσία» αυτή, όμως, διότι εσείς τον χρησιμοποιήσατε τον όρο, σημαίνει σειρά από προβλήματα τεχνικά που πρέπει κιόλας να αντιμετωπίσω, μιας και δεν έχω πλέον πολιτικό γραφείο βουλευτή και όλα εκείνα που στηρίζουν το βουλευτικό έργο.
Αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν με απασχολεί, γιατί πάνω από όλα, αυτό που προέχει είναι να υπηρετεί κανείς τις εθνικές υποθέσεις και θέτει σε δεύτερη μοίρα το αν θα είσαι ή δεν θα είσαι.
Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρερμηνευτεί. Πάντοτε μένω σταθερός και συνεπής στις σχέσεις που έχω καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια με την εκλογική μου βάση στην Αθήνα, απέναντι στην οποία θεωρώ ότι και τώρα κάνω το καθήκον μου.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Αβραμόπουλε, η Κυβέρνηση προχωράει, μοιάζει μερικά πράγματα να γίνονται πιο εύκολα, είναι μία Κυβέρνηση ούτως ή άλλως ευρύτατης αποδοχής.
Ένα ερώτημα που μπαίνει στους πολίτες είναι αν σιγά-σιγά θα αρχίσει και η αντιπολίτευση. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν τη θεωρεί μία Κυβέρνηση, πώς να το πω, διευρυμένου έργου. Τη θεωρεί, και το έχει πει ξεκάθαρα, συγκεκριμένη Κυβέρνηση.
Υπάρχει ένας φόβος, λοιπόν, που λέει ότι όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, όταν γίνουν αυτές, η Κυβέρνηση δεν θα αφήνεται να ολοκληρώνει το έργο της.
Τι λέτε για αυτό;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει δύο σκέλη η σχέση των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση με την ίδια την Κυβέρνηση.
Η πρώτη είναι ότι, όπως πολύ σωστά περιγράψατε νωρίτερα, είναι μία Κυβέρνηση με συγκεκριμένο σκοπό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση, εξασφαλίστηκε, όπως γνωρίζετε, η 6η δόση, θα προχωρήσουμε και στις διαδικασίες που απαιτούνται. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται και κοινοβουλευτική συμμετοχή για να πάρουμε την τελευταία μεγάλη δόση, την ίδια όμως στιγμή να βάλουμε τα θεμέλια για μία ομαλή πολιτική εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε εκλογές και θα αναδείξει την Κυβέρνηση που θέλει ο ελληνικός λαός.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ήταν οξύμωρο - γιατί αυτό υπονοείτε με το ερώτημα - να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την Κυβέρνηση που στηρίζουν.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ναι. Για παράδειγμα, τώρα επίκειται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Εσείς είστε ακόμα στις Βρυξέλες, αλλά νομίζω ότι επιστρέφετε, υπάρχει υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει, ενδεχομένως και αντίθετα από τη Νέα Δημοκρατία, θέλει μέτρα.
Η δική σας θέση, η θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ποια είναι;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι μέλος της Κυβέρνησης. Και η Κυβέρνηση αυτή δεν είναι Κυβέρνηση ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Είναι συνταγματική Κυβέρνηση της χώρας που δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα.
Αυτό τι σημαίνει σαν απάντηση. Ότι επιλέξαμε να είμαι εδώ. Για αυτό και είπαμε πρωτύτερα ότι παραιτήθηκα και από τη βουλευτική μου ιδιότητα. Από την άλλη μεριά όμως, η Νέα Δημοκρατία είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι ένα υπεύθυνο κόμμα το οποίο θα καθορίσει τη στάση του απέναντι σε όλα εκείνα τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η Κυβέρνηση.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Άρα λοιπόν, δική σας πρώτη αποστολή για να το πω έτσι στα δεδομένα του Υπουργείου που υπηρετείτε είναι..
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι να στηρίζω το κυβερνητικό έργο.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Είναι η γραμμή της Κυβέρνησης και αυτή είναι πάνω από τις κομματικές γραμμές αν το λέω σωστά.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και είναι η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κυρίου Παπαδήμου. Τα λέω για να ξεχωρίζονται και οι θεσμικοί μας ρόλοι.
Εάν, κύριε Ευαγγέλατε, η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και εγώ, θέλαμε να μπερδεύουμε τα πράγματα δεν θα είχα παραιτηθεί από βουλευτής.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Κατανοητό απόλυτα και σαφές επίσης. Να ρωτήσω ένα ακόμα. Οι εκλογές προσδιορίζονται για τις 19 Φεβρουαρίου. Ως μέλος της Κυβέρνησης κορυφαίο αισθάνεστε ότι είναι μια κλειδωμένη ημερομηνία αυτή;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα γιατί εξαρτάται αυτό σε μεγάλο βαθμό και από την εξέλιξη των διαδικασιών που προβλέπονται με βάση τους στόχους που έχει να υπηρετήσει αυτή η Κυβέρνηση.
Αλλά και σε τελευταία ανάλυση αν συμβεί κάτι τέτοιο η χρονική απόκλιση θα είναι πάρα πολύ μικρή. Δεν μπορώ να σας απαντήσω μετά βεβαιότητας, γιατί οι εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, αν ολοκληρωθεί ο σκοπός της, ή και λίγο αργότερα. Σας λέω την άποψή μου.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Λίγο πάντως, δεν πάτε για μακριά. Κύριε Αβραμόπουλε, θεωρείτε ότι θα έχουμε καινούργιο πολιτικό πόλο στις εκλογές, καινούργιο κόμμα ή ότι θα δούμε πάλι την παραδοσιακή μάχη εξουσίας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, ο κόσμος θέλω να πιστεύω ότι δεν θέλει να πειραματιστεί με νεόκοπα σχήματα αμφίβολης πολιτικής δυνατότητας, δεν λέω πολιτικής αξίας.
Περιμένει από την πολιτική τάξη της χώρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, μέσα από τις εμπειρίες, τα λάθη της, να αποδείξει ότι έχει μάθει και να είναι η ίδια που θα ανατάξει τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Το έχει πολλές φορές επισημάνει η ελληνική κοινή γνώμη μέσω των προσφιλών σε πολλούς δημοσκοπήσεων.
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σοβαρευτούμε όλοι. Το λέω δύο ολόκληρα χρόνια. Και όπως είπαμε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας, αν είχε στέρξει να υπάρξει εθνική συνεννόηση από το ξεκίνημα της κρίσεως, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα είχαμε διανύσει ήδη το 1/3 της διαδρομής που απαιτείται, της δύσκολης διαδρομής για να αρχίσει σιγά-σιγά να ανατάσσεται η οικονομία.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Άρα δεν βλέπετε νέο κόμμα για τις επικείμενες εκλογές;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είπα πρωτύτερα ότι δεν θέλει να πειραματιστεί ο κόσμος με αυτό. Από την άλλη μεριά ο βαθμός υπευθυνότητας και σοβαρότητας θα προκύψει μέσα από τα ίδια τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρα τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι και την πρόθεση έχει και τις εσωτερικές διαδικασίες έχει ξεκινήσει για να αλλάξει, να γίνει ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Αυτό σηματοδότησε και η εκλογή της νέας ηγεσίας πριν από δύο ακριβώς χρόνια. Την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και πάντοτε με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Εύχομαι να ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Τώρα, ένα ζήτημα ακόμα είναι ότι εάν μετά τις εκλογές, σενάριο μεν αλλά μπαίνει στο τραπέζι αν δει κανείς και τις δημοσκοπήσεις, δεν προκύψει αυτοδυναμία και με δεδομένο το πείραμα αυτής της Κυβέρνησης που ήδη τρέχει και στην οποία συμμετέχετε, κύριε Αβραμόπουλε, αισθάνεστε ότι θα έπρεπε να εξεταστούν ακόμα και κυβερνήσεις συνεργασίας μετεκλογικά;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν οι εκλογές δεν μπορούν να προκαθοριστούν ως προς το ποια θα είναι η έκβασή τους. Θεωρώ μάλιστα ότι είναι υποθετικό.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Σαφώς.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και το θέτετε σε κάποιον ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή που πέρασε το κατώφλι της πολιτικής πάντοτε μίλαγε, επέμενε με συνέπεια στην εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Είναι το μήνυμα των καιρών, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι σκληροπυρηνικές κομματικές πολιτικές έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.
Εάν τώρα φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε και να το εξετάσουμε. Μονάχα που σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι ένα σχήμα σαν το σημερινό, αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί.
Προσωπικά εκτιμώ ότι με τις επόμενες εκλογές και με την ωριμότητα που διακρίνει πλέον τον ελληνικό λαό, ο οποίος επιδεικνύει μια εντυπωσιακή θα έλεγα υπομονή μπροστά στα όσα υφίσταται, πάντοτε περιμένοντας να ακούσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις από τα πολιτικά κόμματα.
Είτε λοιπόν μια Κυβέρνηση μονοκομματική ισχυρή με νωπή την εντολή, με ξεκάθαρο πρόγραμμα και στόχους, είτε και ένα μεταβατικό πρόγραμμα συνεργασίας πάνω στους κοινούς τόπους δεν πρέπει να αποκλείεται. Αλλά έχουμε καιρό για να το δούμε.
Απάντησα σε υποθετική ερώτηση..
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Αλλά με σαφή τρόπο. Είναι η δεύτερη σαφής απάντηση που παίρνω και νομίζω ότι είναι και μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. Πρέπει να την τελειώσουμε σε λίγο γιατί φτάνει το τέλος της εκπομπής. Θέλω να ρωτήσω όμως κάτι και για το Υπουργείο σας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Υπάρχει ένα ζήτημα επίκαιρο με ότι συνέβη στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου με τον εύελπι. Ποια είναι η γνώμη σας πολιτικά για αυτό, κύριε Αβραμόπουλε;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είδατε ότι αντέδρασα ακαριαία ως εκ της θέσεώς μου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Άφησα το θέμα να το διερευνήσει όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς ο στρατός. Δήλωσα όμως ξεκάθαρα τη συνταγματική και πολιτική θέση της Κυβέρνησης λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και όποια έκταση και βάθος να έχουν δεν επιτρέπονται.
Θα ήθελα όμως να πάω παραπέρα, γιατί ακόμα δεν μου έχει υποβληθεί το πόρισμα το οποίο αν δεν κάνω λάθος ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ, επιστρέφοντας στην Αθήνα θα το έχω για να ξέρω και λεπτομέρειες του ιστορικού αυτού του περιστατικού.
Θα ήθελα όμως να πω κάτι γενικότερα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι νομιμόφρονες. Οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, όλοι είναι πιστοί και συνεπείς στον όρκο τους να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους αυτού του κράτους.
Όλα όσα συνόδευσαν το περιστατικό αυτό δεν έχουν βάρος και πολύ μεγάλη σημασία. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, έχει εμπεδώσει τη δημοκρατία, τα συντεταγμένα θεσμικά της όργανα με πρώτες τις ένοπλες δυνάμεις είναι ταγμένες στο να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας.
Επειδή γράφτηκαν και κάποια πράγματα σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και της γειτονικής χώρα, θα έλεγα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Αναφέρονται σε μια χώρα που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά έχει μια εμπεδωμένη δημοκρατία που διασφαλίζει από όλες τις πλευρές την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.
Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Και εγώ δεν σας κρύβω ως πολιτικά υπεύθυνος και προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχω την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα. Το δε περιστατικό αυτό ελέγχεται, γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, διερευνάται στην έκταση και στο βάθος που μπορεί να έχει.
Πρώτη μου εκτίμηση όμως είναι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό που να μας ανησυχεί. Ωστόσο ως περιστατικό από μόνο του είναι βαρύ στο χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Χάθηκε λίγο και η τηλεφωνική γραμμή. Ωραία, κύριε Αβραμόπουλε, σας ευχαριστώ πολύ. Μένουμε εδώ, κλείνουμε τη συζήτηση. Δεν ξέρω αν μας ακούει ο κύριος Αβραμόπουλος για να τον χαιρετίσουμε.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως σας ακούω.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ωραία, τώρα αποκαταστάθηκε η γραμμή. Σας ευχαριστούμε πολύ, καλή επιστροφή στην Αθήνα.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.
http://kranosgr.blogspot.com/2011/12/t.html
Αν ανέλαβε κάποιος από τους υπεύθυνους του καταντήματος της Ελλάδας τις ευθύνες του ή τιμωρήθηκε κανείς για την καταστροφή που προξένησε στην Πατρίδα μας με δηλώσεις, πράξεις ή παραλείψεις, τότε να τιμωρηθεί ανάλογα με τη "ζημία " που προξένησε στη χώρα και ο Εύελπις με την πράξη του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιοι ιδιοτελώς μετατρέπουν σε τεράστιο θέμα το τίποτα και μηδενίζουν τα τεράστια θέματα. Ντροπή!
Ο 22χρονος Εύελπις πρέπει να τιμωρηθεί
πειθαρχικά, σε καμμία περίπτωση όμως ν΄ αποταχθεί. Πρόκειται περί αποδεδειγμένα ΙΚΑΝΟΥ ατόμου από αυτά που χρειάζεται η Πατρίδα μας.
Θα ήθελα να μου έδεινε κάποιος να καταλάβω γιατί ακριβώς κατηγορείται ο Εύελπις.Γιατί π.χ χαρακτήρησε "μπούρδα"τέτοιου είδους τελετή την οποία από ότι θυμάμαι και η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταργήσει;Γιατί εξωτερικεύοντας τέτοια άποψη τον χαρακτήρισαν ακροδεξιό κάτι που από ότι φαίνεται είναι απαγορευμένο παρά το γεγονός ότι στη σημερινή κυβέρνηση συμμετέχουν 4 ακροδεξιοί υπουργοί ένας εκ των οποίων είναι και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας;Γιατί ας πούμε με τη στάση του ξεμπρόστιασε όλους αυτούς τους υποκριτές που από τη μια τον κυνηγάνε και από την άλλη βάζουν τα φιλοχουντικά στοιχεία στη Κυβέρνηση να μας κυβερνήσουν;Γιατί τέλος κατάλαβαν ότι το δικό τους πραξικόπημα με την συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει ενοχλήσει ακόμη και τους Ευέλπιδες τους οποίους ο συγκεκριμένος Εύελπις εκπροσωπεί;Τι ακριβώς λοιπόν συμβαίνει;Είμαι περίεργος να ακούσω απόψεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ...
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΕΥΕΛΠΙΣ ΕΚΑΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ
ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΘΎΜΑ ΤΟΥΣ
ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕ Ο .....ΤΟΥ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ