Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Για δεύτερη μέρα οι Ενώσεις (μας) Αποστράτων στους δρόμους.Βίντεο

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι Ενώσεις (μας) Αποστράτων   κατέβηκαν στο Σύνταγμα, δίπλα στους υπόλοιπους διαδηλωτές που μας υποδέχτηκαν σ΄ αυτό το άγνωστο πεδίο μάχης με πολύ θερμό και θετικό τρόπο. Όλο και περισσότεροι απόστρατοι καταλαβαίνουν ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση "Καναπές-τέλος", είναι η μοναδική επιλογή για να υπάρξει έστω μια ελπίδα να περισωθεί κάτι.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


13 σχόλια:

 1. Στέλιος Καστραντάς21 Οκτωβρίου 2011 - 1:23 π.μ.

  Και πάλι να πούμε ,για να μην μπερδεύουμε το κόσμο, ότι από την σημερινή πρωτοφανή συγκέντρωση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ενώσεις αποστράτων ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ.Απ'ότι φαίνεται οι υπό κατάργηση ενώσεις αντί να συμμετέχουν στο γενικό ξεσηκωμό του κόσμου που κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα της Πατρίδας ,την απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας και τη λήψη των πλέον σκληρών αντιλαϊκών μέτρων από μια υπό επιτήρηση κυβέρνηση εθνικής καταστροφής,προτίμησαν να ζουν στο κόσμο τους.
  Φαίνεται ότι οι παραπάνω ενώσεις είτε ξεχνάνε είτε δεν έχουν καταλάβει τον σκοπό της ιδρύσεώς τους ,έτσι όπως προσδιορίζεται από τον ιδρυτικό τους νόμο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ένας από τους σκοπούς των ενώσεων είναι και η συνέχιση των προς την Πατρίδα προσφορών τους με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον (ΝΔ 1171/72 άρθρο 2 παρ.1δ(ζ)
  Εκτός και εάν οι ενώσεις αυτές θεωρούν ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεσηκώθηκαν και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα εκινούντο αντίθετα ή δεν ήξεραν πιο ήταν το Εθνικό συμφέρον.
  Είναι κρίμα ότι δεν έπιασαν τον παλμό των ιστορικών και δραματικών γεγονότων που ζει η χώρα έχοντας μία κυβέρνηση η οποία όπως ανέφερε ο πρόεδρος εφετών δυτικής Ελλάδος,νομοθετεί και παίρνει αποφάσεις υπό καθεστώς περιορισμένης Εθνικής Κυριαρχίας.
  Συγχαρητήρια και πάλι στους νέους φορείς αποστράτων που βγήκαν και πάλι σήμερα στη κοινωνία και μας έκαναν υπερήφανους.Η υποδοχή και τα συναισθήματα του κόσμου τα λέει όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην περιμένετε τίποτε από γέροντες που νόμισαν οτι είναι το κράτος.Είναι εκτός εποχής,δεν μπορούν να αφομοιώσουν τις εξελίξεις.Η μεγάλη μάζα των αποστράτων σήμερα είναι η κάτω των 55 ετών,η οποία και τιμωρείται!Δεν αφορά τους γέροντες αποστράτους αυτό,αντίθετα πολλοί από αυτούς μας αντιμετωπίζουν εχθρικά για πασιφανείς λόγους.Τέλος εποχής λοιπόν για τις ενώσεις αποστράτων(ΕΑΑΣ κλπ) με δικιά τους ευθύνη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους και στις ενώσεις. Κρίμα που λόγω απόστασης δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας. Λυπάμαι μόνο που δεν συσπειρωνόμαστε ΟΛΟΙ κάτω από μια ένωση, αφού οι στόχοι είναι κοινοί!
  Τις παλιές ενώσεις ξεχάστε τις. Ξεπεράστηκαν από τις εποχές.
  Ο όρκος που δώσαμε κάποτε, δεν έχει ημερομηνία λήξης την ημέρα της αποστρατείας μας. Άλλωστε πιστεύω οτι όλοι φυλάμε τις στολές μας με ιδιεταιρη φροντίδα και αγάπη.
  Ο ακρωτηριασμός όμως της στρατιωτικής οικογένειας και της Πατρίδας δυστυχώς ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!! Το χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στην Πατρίδα επιβάλλει ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ !!! Και παρά τις προσπάθειες αποδόμησης του στρατεύματος από τα προδοτικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, δυστυχώς γι' αυτούς Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ !!

  Μιχ. Τσιγγερλιώτης
  Ανχης ε.α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μιχάλη πολύ καλά τα λες.Απλά έπρεπε να ξεκινήσουμε ενωρίτερα,ας είναι όμως ποτέ δεν είναι αργά για αγώνες!!Την καλησπέρα μου και αν σκεφτείς λίγο θα καταλάβεις ποιός είμαι!! Στέργιος
  Ανχης ε.α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στρατηγέ Καστραντά, συγκινήθηκα όταν αυτές τις 2 μέρες συναντήθηκα και με συναδέλφους από τους άλλους Κλάδους των ΕΔ και ενώσαμε τις φωνές μας. Μέχρι προχθές, ομολογώ πως έβλεπα με καχυποψία αυτούς τους συναδέλφους. Σήμερα όμως είμαι σίγουρος ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να υπάρξουμε. Επειδή δεν γνωρίζω πρόσωπα από τους άλλους Κλάδους, το λέω σε εσάς. Κάντε κάτι να γίνουμε όλοι μία Κίνηση , Ένωση οτιδήποτε. Αν ήταν αυτό δική μου άποψη μόνο, δεν θα την εξέφραζα. Με όποιον έχω μιλήσει όμως, το ίδιο μου είπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στις 19 Οκτ. 2011 συμμετείχα στην πορεία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μήπως πρέπει να υπάρχει κάποιος συντονισμός ώστε να είμαστε ένα σώμα; Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να αφήσουμε στην άκρη τους μικροεγωισμούς για να πάμε μπροστά και να μας παίρνουν στα σοβαρά. Πάντως είναι αξιέπαινη η συμμετοχή όλων οι οποίοι συμμετείχαν ακόμα και με τις οικογένειές τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απ' ότι έχει κυκλοφορήσει, η ΠΟΣ αποχώρησε από τη συντονιστική επιτροπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπορεί η ΑΚΙΣ να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την παραπάνω πληροφορία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι αλήθεια ότι η ΠΟΣ ,για λόγους που δεν έπεισαν κανέναν, αποχώρησε από το συντονιστικό συμβάλλοντας για μία ακόμη φορά όχι στην ενότητα αλλά στη διάσπαση.Έμεινε όμως μόνη της στα σκαλάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον τεράστιο αριθμό των 12 μέλών!Είναι παρήγορο όμως το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι φορείς ενωμένοι και εκπροσωπούμενοι στο συντονιστικό, έχουν αναπτύξει μία καλή επικοινωνία αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δυναμική τους παρουσία και σε αριθμό και σε παλμό στις διαδηλώσεις της 19 και 20 Οκτ όπως καθαρά φαίνεται και στα Video. Το θερμό χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν η καλλίτερη αναγνώριση για το σωστό της όλης προσπάθειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χρήστος Γ. Χρηστίδης22 Οκτωβρίου 2011 - 10:54 π.μ.

  Σας γνωρίζουμε ότι μετά από υποκινούμενη και απαράδεκτη ενέργεια κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, από απόστρατο συνάδελφο του Ναυτικού, που πλήττει την προσπάθεια συνεργασίας των διαφόρων φορέων, η ΠΟΣ αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη συντονιστική επιτροπή. Τέτοιες ενέργειες μόνο ως πράξεις τρομοκρατίας και εκβιασμού μπορούν να χαρακτηρισθούν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χαλυβδώσουν και να εντείνουν την προσπάθεια υλοποίησης του σκοπού και των στόχων ίδρυσης της Ομοσπονδίας.

  Αθήνα 17 Οκτ. 2011


  Δημήτριος Κατσούλης
  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων/ΠΟΣ

  Δεν γνωρίζω ποιος απάντησε ως Α.Κί.Σ αλλά σας παραθέτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣ ασχολίαστη.Τα σχόλια είναι καθενός ξεχωριστά και ελεύθερα.
  Θα παρακαλούσα να μην χρησιμοποιείτα η ακροστιχίδα της Κίνησης ως υπογραφή διότι η επίσημη αποψή μας είναι να μην αντιπαρατιθέμεθα με συναδέλφους σε διαδικαστικά θέματα παρά μόνο σε ζητήματα αρχών και θέσεων.
  Η ΠΟΣ πήρε μια απόφαση και την υλοποίησε.Είναι δικό της θέμα.
  Δεν έχει κανένα νόημα ο σχολιασμός διότι παραπλανεί σχετικά με τον ΑΝΣΚ και διχάζει.

  Η Α.Κί.Σ όπου προσκλήθηκε ή προσκάλεσε ήταν παρούσα δυναμική και μαχητική και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ανταποκρίνονται στα προσκλητήριά μας .
  Το συντονιστικό όργανο κινητοποιήσεων ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ σε όποιον θέλει να συμμετάσχει.
  Ευχαριστώ .
  Για την Α.Κί.Σ
  Ο Πρόεδρος

  Χρήστος Γ. Χρηστίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ ΑΜΕΣΩΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Στέλιος Καστραντάς22 Οκτωβρίου 2011 - 8:13 μ.μ.

  Το να μην συμφωνούμε όλοι με όλα δεν είναι κακό.Αντίθετα διευκολύνει την κριτική σκέψη.Το να ξεφεύγουμε όμως στη διατύπωση οποιουδήποτε σχολίου και μάλιστα ανώνυμα αυτό ρίχνει το επίπεδο.
  Εκτιμώ ότι θα πρέπει όλοι μας να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.
  Η συμμετοχή όλων των φορέων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας πλάϊ στο δοκιμαζόμενο Έλληνα εκτιμήθηκε ως πολύ θετική ενέργεια. Ας μείνουμε σ'αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή