Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Σαράντα» κομμάτια οι Βορειοηπειρώτες στις εκλογές....

Οι Βορειοηπειρώτες πολιτικοί, σε μεγάλο ποσοστό, μιμήθηκαν στο έπακρο τους Ελλαδίτες συναδέλφους τους, και ενδιαφέρθηκαν για το «σαρκίον» τους περισσότερο, παρά για τα συμφέροντα της ελληνικής Κοινότητας. Συνέβη μάλιστα και ένα γεγονός, πρωτάκουστο, που αν υπήρχε εν δράσει ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, θα έπρεπε να το προλάβει πριν εκδηλωθεί.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κάτοψη», δυο υποψήφιοι έπαρχοι, της Άνω Δρόπολης κ. Κώστας Κώστας και της Κάτω Δρόπολης κ. Λευτέρης Μπαρούτας, οι οποίοι κατέβηκαν με το αυτοαποκαλούμενο «Κόμμα των Ελλήνων» ΜΕΓΚΑ και με τη στήριξη του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Σαλί Μπερίσα, κατάγγειλαν στον ΟΑΣΕ πως ο πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Ιωάννης Ριζόπουλος επέδειξε μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ των υποψηφίων του ΚΕΑΔ.
Οι Έλληνες δηλαδή, υποψήφιοι στο κόμμα το υποστηριζόμενο από την αλβανική κυβέρνηση, κατάγγειλαν σε διεθνή οργανισμό τον Έλληνα πρόξενο, διότι υποστήριξε το ελληνικό κόμμα! Δεν συνέβη ποτέ άλλοτε βορειοηπειρωτικός πολιτικός σχηματισμός να στραφεί επίσημα κατά της Ελλάδας, επειδή ο Πρόξενος έπραξε το αυτονόητο: να στηρίξει την πολιτική εκπροσώπηση της Μειονότητας.
Πληροφορίες μάλιστα από τα Τίρανα, αναφέρουν πως μετά από αίτημα του Έλληνα επίσης μειονοτικού υπουργού Εργασίας στην αλβανική κυβέρνηση κ. Σπύρου Ξέρα, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα για να διαμαρτυρηθεί, για παρέμβαση των ελληνικών διπλωματικών αρχών προς όφελος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.
Σε προχθεσινό μας σημείωμα, είχαμε παρατηρήσει ότι υπήρξαν Βορειοηπειρώτες πολιτικοί, οι οποίοι ανέλαβαν υπουργεία στην Αλβανία, αλλά φέρθηκαν πιο Αλβανοί από τους Αλβανούς. Πώς να κρίνουμε τώρα τη συμπεριφορά των Βορειοηπειρωτών κατά της Ελλάδας, αλλά και αυτήν του υπουργού Εργασίας του Μπερίσα, του ελληνικής καταγωγής κ. Σπύρου Ξέρα; Δεν θα ρωτήσουμε τι κάνει ο κ. Δρούτσας, διότι θα πρόκειται για ερώτηση χωρίς νόημα.
Αλλά, έκπληξη περίμενε και τους Χειμαριώτες, με την ήττα του κ. Βασίλη Μπολάνου, επί μακρά σειρά ετών δημάρχου, από τον επίσης ελληνικής καταγωγής αντίπαλο κ. Γιώργο Γκόρο, διευθυντή της Alpha Bank στη Χειμάρα. Ως ήττα των Ελλήνων εκλαμβάνουν οι Αλβανοί την ήττα του κ. Μπολάνου, σύμφωνα με τις επιστολές αναγνωστών στην εφημερίδα «Shekulli». Είναι ήττα αυτών «που  υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Χειμάρας», λέγει το δημοσίευμα.
Να σημειωθεί ότι οι Μπολάνος και Γκόρος, ξαναβρέθηκαν αντίπαλοι στη δίκη των πέντε Ελλήνων για τα επεισόδια των εκλογών του 2003, όταν ο πρώτος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης των Ελλήνων και ο δεύτερος κατηγορίας! Μέχρι χθες δε, ο κ. Γκόρος λεγόταν Gjergji, αλλά θυμήθηκε ότι στα ελληνικά είναι Γιώργος, και το χρησιμοποίησε για τις εκλογές. Είναι απροσδιόριστες οι συνέπειες της απομάκρυνσης του κ. Μπολάνου, διότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παρέμβαση συμφερόντων, τα οποία σχετίζονται με τις παραθαλάσσιες εκτάσεις γης στην περιοχή, αλλά και για συντονισμένες προσπάθειες διάσπασης της μειονότητας
Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό αυτό, διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στην -ιταλικών συμφερόντων- εφημερίδα «Gazeta Shqiptare», η οποία βρίθει ανθελληνικών κειμένων, διότι εκτός των άλλων ιταλικές κατασκευαστικές εταιρίες συνεργαζόμενες με τον γαμπρό του Μπερίσα, «έχουν βάλει στο μάτι» τις εκπληκτικές παραλίες της Χειμάρας. Προσέξτε την ερώτηση του δημοσιογράφου Ted Blushi στον κ. Gjergji Γκόρο:
«Η Χειμάρα με αφορμή τις αντιαλβανικές δηλώσεις αλλά και τη στάση του Βασίλη Μπολάνου έχει γίνει κάτι σαν νηπιαγωγείο εξτρεμιστών, που έχει οδηγήσει σε μια σειρά ατυχήματα με εθνικιστικό φόντο. Πώς θα διορθώσετε εσείς αυτή την πλευρά της Χειμάρας που ζημιώθηκε από το Βασίλη Μπολάνο»; Είναι εξτρεμιστές, δηλαδή, οι Έλληνες της περιοχής που τους αρπάζουν παράνομα τις περιουσίες, τους καταπιέζουν και αν δεν συμμορφώνονται, τους δολοφονούν, όπως τον Αρ. Γκούμα.
Και αντί ο ελληνικής καταγωγής νέος δήμαρχος να υπερασπιστεί τους συμπατριώτες και ψηφοφόρους του, απαντά: «Αποστολή μου είναι να βελτιώσω και αυτή την όψη της Χειμάρας». Δεν με εκπλήσσει η όλη συμπεριφορά του Gjergji Γκόρου. Πολλοί ημεδαποί «προοδευτικών» κύκλων θα συμπεριφέρονταν παρόμοια. Δεν ξέρω μόνο ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε και σε ποιους.

voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου