Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις Αβραμόπουλου στο ΥΕΘΑ.Τι είπε

Τι είπε στη πρώτη του ομιλία ως ΥΕΘΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; Ποιες ήταν οι “προγραμματικές του” δηλώσεις; Στην ομιλία του έδειξε να έχει έρθει “διαβασμένος” στο ΥΕΘΑ.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του ήταν:


•”Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και που έχει άμεσες επιπτώσεις στην αποστολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και όλων των υπεύθυνων για την άμυνα της χώρας, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε έκπτωση στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί προτεραιότητα η επικράτηση πνεύματος ελέγχου των δαπανών, νοικοκυρέματος και αξιοποίησης στο μέγιστο βαθμό κάθε δαπάνης που χρηματοδοτείται από την φορολογία των πολιτών, που την περίοδο αυτή, βιώνουν δύσκολες ώρες και σηκώνουν το συνολικό βάρος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης”.

•”Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν οικονομικό και ηθικό πόλεμο, στον οποίον καλούμαστε να επιδείξουμε τα γενναία χαρακτηριστικά και τις αρετές της φυλής μας. Ωστόσο, αν και αποτελούμε μέρος του προβλήματος, δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε και από τις σταθερές διαχρονικές αξίες του έθνους μας. Την εθνική συλλογική κληρονομιά και μνήμη απέναντι στο ιστορικό παρελθόν, αλλά και στις προκλήσεις που προβάλλουν στο μέλλον.
Η πορεία μας ως έθνος μέσα στον 21ο αιώνα, είναι κατ’ εξοχήν πορεία αγώνα για το αύριο και την ευημερία, που προϋποθέτει και την ασφάλεια της χώρας και την διαφύλαξη των εθνικών μας κόκκινων γραμμών”.

•” Οι καιροί είναι αβέβαιοι και εγκυμονούν κινδύνους. Παρά το ότι είμαστε ενταγμένοι με προσήλωση και μόνιμο προσανατολισμό σε εκείνες τις σημασίες που συμβάλουν στην σταθερότητα και τους συσχετισμούς δυνάμεων, απολύτως αναγκαίος προκειμένου η πατρίδα μας να διατηρεί φίλους και συμμάχους.

Η εγγύηση της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ακεραιότητας και διατήρησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, διασφαλίζουν πρωτίστως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο ίδιος ο Ελληνικός λαός”.

•”Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία και αξία παρά την κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις να στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι μπορεί μεν να περιορίζεται κατ’ ανάγκη η δημοσιονομική μας ελευθερία, μπορεί να προσφεύγουμε στην βοήθεια των Διεθνών Οργανισμών, αλλά η εθνική μας κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται”.

•”Σας καλώ να διατηρήσετε αμείωτη την διάθεση προσφοράς και αίσθησης καθήκοντος, φρονήματος και κατανόησης σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επιπτώσεις σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που έχει επιπτώσεις σε όλους σας, αλλά και γενικότερα για τον περιορισμό δαπανών σε όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του Υπουργείου”.



•”Εκείνοι που εικάζουν ότι ενδέχεται μια θέση αδυναμίας στην οικονομική διαπραγμάτευση να μετατραπεί και σε θέση αδυναμίας σε μια πολιτικοδιπλωματική διαπραγμάτευση, ή σε έναν στρατιωτικό συσχετισμό, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Το κράτος έχει συνέχεια. Η μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του έθνους. Κοιτάμε μπροστά και αυτή την συνέχεια σήμερα μπροστά σας, την αντιπροσωπεύει και η σύνθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9789

1 σχόλιο:

  1. Ο κος Αβραμοπουλος ειμαι βεβαιος οτι γνωριζει την απαντηση που εδωσε ο στρατηγος Τζωρτζ Κετλερ Μαρσαλ (γνωστος στην Ελλαδα για το σχεδιο Μαρσαλ) το 1951 στον αντικαταστατη του στο υπουργειο αμυνας,οταν το ρωτησε"τι πρεπει να κανω ως υπουργος αμυνας?" του απαντησε "απολυτως τιποτα,δουλευουνε ολα ρολοι απο μονα τους.Εαν μπορεις ασχολησου μονο με νομοθεσμικα θεματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή