Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση ΣΥΝ για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα για τα Σώματα Ασφαλέιας και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Συνασπισμού αναφέρονται τα εξής:
Από την ισοπεδωτική ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση της εργασίας, του μισθού, της σύνταξης, της ιδιοκατοίκησης δεν εξαιρέθηκαν φυσικά και οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), τα Σώματα Ασφαλείας (Σ.Α.) και οι απόστρατοί τους.

Αφού προσέφεραν και προσφέρουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, στερούμενοι κεκτημένων θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων που υπάρχουν σε άλλους κλάδους και των πολιτικών δικαιωμάτων που έχουν οι υπόλοιποι Έλληνες, δέχονται τη χαριστική βολή.

 
Το ήδη μειωμένο κατά 40% εισόδημά τους την τελευταία διετία δέχεται επιπλέον μειώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μηδενίζουν τις μηνιαίες αποδοχές τους. Λόγω δε των δραστικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες αναγκάζονται να χρηματοδοτούν οι ίδιοι τη λειτουργία των υπηρεσιών και να παρακαλάνε ιδιώτες για χορηγίες.

Οι απόστρατοι μετά τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, δέχονται δεύτερη τιμωρία με τις επιπλέον μειώσεις και ενοχοποιείται το καθεστώς αποστρατείας τους, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν νομοθετήσει. Όσοι αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 55 ετών, αφού τους έκοψαν τα επιδόματα και τιμωρήθηκαν με επιπλέον ΛΑΦΚΑ, στήνονται τώρα στο εκτελεστικό απόσπασμα περιμένοντας την «εσχάτη των ποινών». Το ουσιαστικό και πολυτιμότερο κεφάλαιο των Ε.Δ. και Σ.Α., το έμψυχο δυναμικό, τώρα εξαθλιώνεται οικονομικά και απαξιώνεται ηθικά.

Οι ένστολοι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες δυνάμεις και οι απόστρατοι, είναι κομμάτι του ελληνικού λαού, παρά το ότι διαχρονικά το κράτος έχει δημιουργήσει συνθήκες που αξιοποιούν τα Σ.Α. ως δυνάμεις καταστολής ενάντια στο λαό. Όλοι γνωρίζουν ότι οι ένστολοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όπως και ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την συνεχιζόμενη απαράδεκτη πολιτική της σε βάρος αυτού του ευαίσθητου κλάδου των εργαζόμενων. Όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην ιδία «όχθη του ποταμού», παρά τις προσπάθειες αντιδραστικών δυνάμεων και κυβερνητικών πολιτικών να ορθώσουν «τείχη» ανάμεσα σε εργαζόμενους. Θα υπερασπίσουν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δεδομένα ενάντια στις ανάλγητες πολιτικές της Τρόικας και της κυβέρνησης.

Οι συνθήκες οικονομικής κατοχής και υποτέλειας που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση, αλλά και οι διαχρονικές δικομματικές πολιτικές, οδηγούν την κοινωνία σε επικίνδυνα μονοπάτια ανεξέλεγκτων ακραίων καταστάσεων. Πριν είναι αργά, αυτές οι πολιτικές που οδηγούν σε μαζική φτώχεια και εξαθλίωση πρέπει τώρα να ανατραπούν.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τις ειρηνικές και μαζικές τους κινητοποιήσεις και θα πάρει κάθε πρωτοβουλία για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου