Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συναποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 13:00, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
Ø  Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του.
Ø  Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.
Ø  Να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως της ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.
Ø  Να βροντοφωνάξουμε:
 
o   ΟΧΙ στην διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
o   ΟΧΙ στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.
o   ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται.
o   ΟΧΙ στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία αυτών που λεηλάτησαν τη χώρα.
o   ΟΧΙ στο γκρέμισμα των ονείρων μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
o   ΟΧΙ στο σκλαβοπάζαρο που μας οδηγούν.
o   ΟΧΙ στον ηλικιακό ρατσισμό, στην απαξίωση, οικονομική εξαθλίωση, κοινωνική απομόνωση και εξόντωση των φερόντων το ελληνικό εθνόσημο, που στοχευμένα και άδικα βαλλόμαστε, αφού κατά τεκμήριο αποστρατευόμαστε σε ηλικία μικρότερη των 55 ετών.
o   ΟΧΙ στον αποκλεισμό μας από το συνταγματικό δικαίωμα για εργασία.
o   ΟΧΙ στην υφαρπαγή των περιουσιών των Μετοχικών μας Ταμείων και στη διάλυσή τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ø  Όλους τους στρατιωτικούς και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, από όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το εάν ο φορέας τους έχει δηλώσει επιθυμία συμμετοχής.
Ø  Όλους τους λοιπούς φορείς των Αποστράτων ΕΔ
Ø  Τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις μελών των Σωμάτων Ασφαλείας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ø  Ότι η εκδήλωση θα κινηθεί στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία έμμεση ή άμεση πολιτική η κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας.
Ø  Ότι δεν θα κλείσουμε δρόμους και δεν θα εμποδίσουμε κανέναν Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του.
Μέχρι της παραμονής της ημερομηνίας της συγκέντρωσης, η Συντονιστική Επιτροπή είναι ανοιχτή στη συμμετοχή και όποιου άλλου φορέα αποφασίσει να συμπαραταχθεί.
Την παραμονή της συγκέντρωσης θα ορισθεί:
Ø  3μελής ή 5μελής αντιπροσωπεία, η οποία θα παραδώσει ψήφισμα στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (εφόσον συμμετέχουν και οι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας).
Ø  Ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο οποίος θα αναγνώσει το ψήφισμα στους συγκεντρωθέντες και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις δημοσιογράφων, ώστε να αποφευχθούν:
o   Παρά τη δικαιολογημένη οργή, μεμονωμένες μη ψύχραιμες δηλώσεις.
o   Τυχόν διασπαστικές και αποπροσανατολιστικές παρεμβάσεις από τρίτους.
Τέλος, καλούμε όσους αποφασίσουν να παρευρεθούν, να φέρουν ο καθένας μία ελληνική σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα, για να πλημμυρίσουμε τα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρους, γύρω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στα πλαίσια της οργάνωσης της ως άνω κινητοποίησης, την Τρίτη 27-9-2011 και ώρα 19:00, συγκαλείται σύσκεψη των παρακάτω εκπροσώπων φορέων, καθώς και εκπροσώπων οποιοιδήποτε φορέα εκπροσώπησης «φερόντων εθνόσημο», που αποφασίσει να συμπαραταχθεί, στη Λέσχη Αξιωματικών Στρατού Παπάγου.
«Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΝΕΙΝ»
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ι. Κρασάς Αντιστράτηγος ε.α
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 Θ. Γερούκης Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.
         
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Β. Ροζής
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ε. Ουζούνογλου
ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΙ. Ντουνιαδάκης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ
Ν. Βασιλείου
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΜΥΝ
Κ. Νυχτάκης
                   


9 σχόλια:

 1. Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί στην κοινητοποίηση δεν συμετέχει η Π.Ο.Σ. Ο κ. Νικολόπουλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις οι οποίες αν δεν κριθούν ικανοποιητικές εγώ θα προτείνω η τάξη μας να αποχωρήσει από την ομοσπονδία. Αν δεν συμμετέχουμε τώρα πότε θα είμαστε παρόντες? Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την μη συμμετοχή της Π.Ο.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ο κος Νικολοπουλος γιατι δεν συμμετεχει.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και γιατί οχι αυριο αφου κ παλι ψηφίζουνε στη Βουλή ???

  ΜΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι ενθαρυντικό ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν πολλοί διεκδηκητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΕΔ και ΣΑ με πρωτοπόρους την ΕΑΑΣ και την ΕΑΑΝ.
  Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη. Το σχέδιο απαξίωσης ,εξαθλίωσης και εξευτελισμού των Στελεχών των ΕΔ και ξεπουλήματος των πάντων με μόνιμο επωδό τη Χρεοκοπία της Χώρας βρίσκεται στην τελική του φάση. Ας μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωσή του. Το χρωστάμε στους εαυτούσ μας ,τις οικογένειές μας,στους ε.ε Συναδέλφους, σε όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες και τελικά στο Μέλλον της Πατρίδας.
  Εάν κάποιος φορέας από παρανόηση ή κακή εκτίμηση δεν συντάχθηκε με το σύνολο να σπεύσει να ενταχθεί. "Η Ισχύς εν τη Ενώσει"
  Να είμαστε όλοι εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μακάρι να ήμουν εκεί.
  Στο ψήφισμα που θα δώσετε μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ του κόσμου κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε ΟΡΓΗ. Να μη μας θυμηθούν τότε για να βγάλουμε το φίδι απ'τη τρύπα γιατί θα είναι πολύ αργά...
  Καλή επιτυχία
  Πέτρος Τάνης
  Σέρρρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!Είναι ευκαιρία να δείξουμε την ομοψυχία, την αποφασιστικότητά και την δύναμή μας. Σε αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να υπάρχουν αδικαιολογήτως απόντες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ήθελα ν'ήξερα που ήσασταν όλοι εσείς την εποχή των 'Ιμια,την εποχή Οτσαλαν, που ήσασταν όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν στην Κύπρο τα στροβίλια,όταν κατέβηκαν οι πυραμίδες στα Αλβανικά σύνορα κατά 5οο μέτρα πίσω.Δεν είχατε δει καμιά προδοσία τότε;
  Τώρα την θυμηθήκατε πού σας έκοψαν τον μισθό; Στις 20 Σεπτεμβρίου δικαζόντουσαν 39 συνάδελφοί σας άδικα, πόσοι από εσάς ήρθατε να τους συμπαρασταθείτε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΔΗ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ !
  ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

  http://www.independent.co.uk/opinion/the-daily-cartoon-760940.html?ino=2

  ΑπάντησηΔιαγραφή