Ο Πάνος Μπεγλίτης κατάγεται από μία αριστερή οικογένεια η οποία είχε υποστεί διωγμούς για τις πολιτικές της πεποιθήσεις. Ο σπούδασε με δυσκολίες και κατάφερε εκτός από διπλωμάτης να εμπλακεί στη πολιτική,με άρμα το ΠΑΣΟΚ ,την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν ΥΠΕΞ.
Η σύντομη αναδρομή γίνεται με αφορμή την συνέντευξη του ΥΕΘΑ στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία ,στην οποία οι απόψεις που εκφράζει είναι βαθειά συντηρητικές σε θέματα όπως η θητεία και τα τελείως άδικα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την οικονομία. Εντυπωσιάζει επίσης η “αυτοκριτική” που αναλαμβάνει να κάνει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Λιβύη και τη Συρία.
•Ο κ.Μπεγλίτης χαρακτηρίζει “παιδική ασθένεια” του ΠΑΣΟΚ την υποσήριξη καθεστώτων όπως αυτά του Καντάφι και του Άσαντ. Θέση που δεν ξέρουμε πόσο θα ικανοποιήσει το παλαιό-βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ακόμη πορεύεται με τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου ,που ήταν …ο φορέας των παιδικών ασθενειών στις οποίες αναφέρεται τώρα ο κ.Μπεγλίτης.
•Το “μαζί τα φάγαμε” του Θ.Πάγκαλου έχει και άλλη εκδοχή.Αυτή του κ.Μπεγλίτη. Ο οποίος ευτυχώς παραδέχεται την απόλυτη ανικανότητα των κυβερνήσεων να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Σ΄ αυτές ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και η κυβέρνηση της οποία μέλος είναι ο κ.Μπεγλίτης,ο οποίος αφού παραδέχεται την αδυναμία, λέει ότι όλοι εμείς οι πολίτες βολευτήκαμε στην ανομία. Όπως και ο κ.Πάγκαλος ξεχνά συστηματικά να μας πει ποιος έστρωσε το τραπέζι για το φαγοπότι και ο κ.Μπεγλίτης μαλλον ξεχνά ότι κάποιοι άφηναν το βόλεμα στην ανομία να επικρατεί ως λογική.
•Μιλάει για έλλειμμα ευθύνης του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας.
•Για τα εθνικά θέματα υπεκφεύγει. Για το ζήτημα της ΑΟΖ επιμένει στη γνωστή αόριστη θέση ,ότι θα την καθορίσουμε όταν θα κρίνουμε σκόπιμο.
•Και τέλος για το θέμα της θητείας,ο κ.Μπεγλίτης κάνει τη τέλεια στροφή 180 μοιρών . Πολλοί τον κατηγορούν ότι είναι στροφή προς τον συντηρητισμό. Επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να αυξήσει τη θητεία λέγοντας η άμυνα της χώρα δεν μπορεί να αφεθεί σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις. Προφανώς εννοεί αυτές που έκαναν λόγο για επαγγελματικό στρατό ή για τις ακραίες φωνές που ήθελαν κατάργηση της θητείας.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7887
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου