Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πανικόβλητη υπαναχώρηση Γ.Παπανδρέου για κάλπες


Δεν ζητά άμεσα εκλογές, θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς κατ'ιδίαν ή και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να αποσπάσει συναίνεση, πιέζονται μέχρι εξαντλήσεως οι βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο (ήδη ο Ρομπόπουλος της Θεσσαλονίκης "έσπασε" και δήλωσε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο) και πρακτικά "ουδέν νεότερο" από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Παπούλια. Κάνει πίσω στο ενδεχόμενο των εκλογών από τις οποίες είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρώσει το 25%, δεν τολμά να πάει σε δημοψήφισμα γιατί είναι βέβαιο ότι και αυτό θα χαθεί.
Αυτά είναι τα νεότερα αναφορικά με τις εξελίξεις που προδιαγράφονται αυτή την στιγμή στο πολιτικό σκηνικό.

Σε δήλωσή του εισερχόμενο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε: «Είναι στιγμή που χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε για να βγει η χώρα από την κρίση». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύγκλισης εκ νέου του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή και τόνισε ότι είναι «στιγμή εθνικής συνεννόησης». Πρόσθεσε ότι ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης. «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, τόνισε ότι «είναι στιγμή που χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Κ.Παπούλια, η οποία γίνεται με αίτημα του ίδιου του Γ.Παπανδρέου, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου από εκεί θα προβεί σε δηλώσεις.

Πριν τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους Αλέκα Παπαρήγα και Φώτη Κουβέλη.

Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους που άρχισαν να διαρρέουν στη Βουλή λένε ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να μην μείνει μόνο στη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αλλά και να τους καλέσει να πάνε μαζί στην Ευρώπη και να διαπραγματευτούν από κοινού το θέμα του δανείου.

Ο πρωθυπουργός, έλεγαν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, ενδέχεται να αναφέρει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ακόμη και με προσωπικότητες αλλά θα ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του οι εκλογές. «Μόνον αν αναγκαστεί να πάει σε εκλογές θα πάει», έλεγαν. Το κλίμα μέσα στο Κοινοβούλιο είναι βαρύ. Υπουργοί και βουλευτές του ΠαΣοΚ που κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή προπηλακίστηκαν από διαδηλωτές.

Το αυτοκίνητο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου τον σταμάτησαν «τραμπούκοι» όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν όπου και το σταμάτησαν. Επιτέθηκαν εναντίον του, έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες και του πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με νερό. Ο βουλευτές Τρικάλλων του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη ενώ βρισκόταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση στη Βουλή περικυκλώθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι της φώναζαν και την εξύβρισαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου